Sunday, December 28, 2008

Citer Bebudak zaman sekarang

Mari dengar citer budak2 zaman sekarang,
ada pakai jubah ada yang separuh telanjang,
ada mcm2 kulit putih tukar hitam,
ikut suka hati apa peduli halal haram,
masa kecik2 cita2 jadi dokter,
bila besar jadi lupa jadi slayer jadi gangster,
apa kejadahnya ayah kelu tak berkata,
mak garuk kepala masa depan huru hara,
org bercinta dia pun gatal nak ikut,
bila maruah dah tergadai baru dada rasa semput,
ini kisah anak dara belum yang pemuda(mcm-mcm ada),
sampai tak tau mcm mana nak mula,
sekolah belom habis dah lagak mcm dewasa,
islam hanya pada nama semua dia nak cuba,
boleh main cuba-cuba,
boleh main raba-raba,
main sama-sama,
bila kene sama rasa,tepuk dada tanya selera,
tanya iman tanya diri,tanya kaki sapa bagi,
sampai kita boleh berdiri,aku cuma cerita apa yang aku nampak,
terpulang la kat korang nak terima ke tak,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan,
kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak, cuba2 usha tengok2 sekeliling bukan tengok dinding,
tapi minah senget mata juling,die bukan buta cuma buat2 tak nampak,
die rasa seronok jadi budak rosak akhlak,
harga diri murah jual badan kat lelaki,
macam balak die confirm ambik die buat bini,
sedar lah diri sedarlah dari mimpi2,
ape hari2 ko memang gelap takde pagi,
konon pakai seksi sebab lelaki suke tengok,
kalau lawa takper cuma lawa sikit dari momok,
pusingkan pandangan tengok pula benda baru,
budak jadi slayer walau belum tumbuh b*** (ape benda tu),
khatan pon belum kering lagi,
dah pandai cerita main sane main sini,
tukar perempuan hari2,
bukan ker ko tue muslim,
nabi tak ajar kita tukar perempuan macam musim,
macam main game boleh buat sesuka hati,
cuba pikir balik kemana kite lepas mati,
tak payah kerek2 kite semua bukan hebat,
ingat atas sane ade kuasa lagi kuat,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan, kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak,

jom tengok2 budak2 dekat sini perangai pelik diorang tambah sikit pula dengan perangai gedik,
dengan jersi besar rantai pula nak cecah lantai,
topi kasi senget pasti karut tunjuk otai,
pakai seluar besar panjang badan macam lidi,
kaki angkat sikit kasi tayang bulu kaki,
tayang itu ini,
tunjuk semua perangai buruk,
memang teruk bile orang muda lagak beruk,
buat ape sibuk2 dengan trend masa kini,
sanggup pakai mahal walau gadai itu ini,
berhabis duit cuma sebab nak perhatian,
semua atas sebab nak diri diperhatikan,
ini lah hakikat kita hanya pentingkan luaran,
anugerah tuhan lebih sekadar ucapan,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan, kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak..

hai hip hop boring la cuba try lain lahh budak zaman sekarang perangai pelik orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik) mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu..

0 0 kwn saya yg poyo tapi baik:

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer