Tuesday, December 29, 2009

pahit manis

Bittersweet began in mid-2004 with 2 members who had the same musical interests. Both played in an Ipoh band before, and got to know each other well during that time. Herri and Zabil occasionally met to hangout and eventually decided to try their hand at writing music together. Both heavily influenced by British music, the two decided to put their heads together and record an EP, just for fun.
After the recording was completed Herri and Zabil distributed the material for feedback, which was mainly positive. When Zabil joined the Malaysian teaching force he had to quit the band, which left Bittersweet with only one of its founding members. Determined not to abandon what they started, Herri set about forming a complete line-up, particularly considering they'd been invited by Pet Projects to perform at Couple's EP launch. He enlisted Dinie as their bassist first of all, before adding Hafiez (guitarist) to the line-up, Pijie as Bittersweet's vocalist with Emai ..boards. Bittersweet finished recording their 2nd EP (Night and Morning Tales) on November 2004. They?|ve been invited for shows at PISA Penang on January 2005. The feedback of the 2nd EP and the shows at Penang which were more massive than before. Bittersweet have been invited for plenty of shows after that in KL and Penang.
Starting 2006, Bittersweet been received a rave reviews from the crowd and people mostly in Klang Valley itself. Bittersweet finished recorded their 1st single (A Perfect Match) on June 2006. The singles feedback was heavily impressive and the track A Perfect Match has been played in many radio stations such as Fly fm, Hot fm, Hitz.fm and Mix fm. They also had been invited to play for a show at Baybeats festival 2006. By the end of 2006, Bittersweet has launched their 1st debut album, Perfect Match, on 16th December 2006 during Rock The World 7. Two months later, after the album has released, they started for a tour around the country. The tour began at 10th April which the first place that they gonna rock was KLPAC, Kuala Lumpur. Then,they went to JB(11th March), Malacca(17th March), Penang(8th April), Ipoh(14th April) and the last place was Sarawak on 28th April. The tour was good and successful.
After the Malaysian tour, Bittersweet in planning to broaden their music to the audiences around the South East Asia region. Finally Bittersweet comprises of 5 members that are Pijie(Lead Vocals), Herri(Lead Guitar / Vocals), Hafie (2nd Guitar / Vocals), Dinie(Bass), Emai(Keys / Synth) and a sessionist drummer.

Monday, December 28, 2009

bLurrEd

aku ase aku tader ar bagus mane cam org len..aku buat hal aku,tak kacau org len,tak pemes,tak lawo,tak tiut wakakakka tapi nape mesti aku..

this morning hmmm actually dah beberapa hari dah aku kontek ngn mmbr lame aku ni..n dier gtau aku kena jga diri aku baik2..apehal???
dier p barber n potong rambut sampai botak!!kenapa??dier nak p brain xray sbb ada blood clot ataupon darah beku kat otak dier!!
aku sgt2 shock sbb dier baru nak gtaw aku sbb kitorg dah lame tak kontek..aku mrh tp taleh sbb dier tgh sakit..dier gtau aku yg clot tuh kesan dari dier eksiden aritu..aku mrh sndiri..dier diyam buat aku macam org bodoh..ape peranan aku sbgai kawan?

pagi tadi,dier gtau yg dier nak p jauh dari aku,dari seme org..aku anggap dier tgh merepek.merepek,melalut..dier asik suh aku jaga diri,jgn tgu dier n tah pape..aku nak dier sehat balik..
doktor ader inform dier n famili dier yg chances dier nak survive dlm operation tuh sgt tipis,n kalau selamat mngkin nasib..dier gtau kalau dier selamat,maybe dier takkan ingat sape pon aku..dier akan lupekan aku sbb iya lah operation dier kat kepala..aku diam je,sbb aku ase aku tatau ape patot aku ckp
then aku gtau dier,better dier selamat..idup sehat dgn famili dier,aku tak kisah kalau dier tak ingat aku
aku jadi takot org yg aku syg biler dorg naik moto..jgn eksidden je

n tadi,adik dier gtau dier selamat..tak sedar lagi.aku tatau keaadaan die sekarang..
aku juz harap dier selamat..
Amin.

-down to the earth

Saturday, December 26, 2009

sHizuKa

In early 90's, 4 friend decide to formed a band called HeadCleaner. Heavily influenced by Greenday, Sea Sick Pirate and alike at that time, HeadCleaner was one among very small number of bands played punk rock along Toxin 99% etc in Ipoh. The band contributed 2 songs in Bodysurfmusic earliest Kopi Sechewen 1 Compilation featuring many talented band in Ipoh. The band played a few gigs around Ipoh before releasing their first demo tape "Do Problem". The band split-up just before releasing their 1st EP "Life's Less Solution" in 1994/95 after their singer/songwriter, Art decided to quit the band because of his personal problem.

The lead guitarist of the band, Pyan who still did not ready to follow that path decide to try his crappy style of songwriting which is much softer-side of Headcleaner. With a female vocal joining the three of them (which they forgotten her name), Pyan decide to called the band Dream Project before changing it to Shizuka and The Bad Dreams. Somehow the "forgotten female vocal" went MIA just before they records their first 2 track included in Fresh and Crisp Compilation produced by their own indie label Hatequarters [now known as ihateshizukamusic] forcing Pyan to take her place as a vocalist. Shizuka then joined by Elly in 1997 to take empty spaces left by Nua who didn't feel playing the bass was giving him fun anymore. He then appointed himself as a rhythm guitar and later as a keyboard player for the band.

Since they were no longer with a female vocalist they decided to drop the The Bad Dreams leaving only Shizuka which easier to to pronounce, said Wan the drummer. Shizuka then records another 2 tracks for the Kopi Sechewen II produced and distribute by Bodysurfmusic. The track Redline95 become their stepping stone for Shizuka to be known among friends throughout Malaysia.
In 2002 they released their 1st EP "Records of a Lifetime" consisting 7 songs + 1 Rerecorded version of "The Car" previously released in Kopi Sechewen II Compilation. The EP were sold out and will be reissue in near future said Pyan when asked about the EP availability. Shizuka played a couple more shows before went into near hibernation mode by only releasing to the internet one Pyan accoustic solo track in late 2002 ; Goodbye [enough is enough]. Later in 2004, Ijan joined the band taking Elly position [Elly are now in a band called The Hans].

so aku ase ehheh ske ar dapat tau..hihihi tau ape pon aku tatau pe

..............

Friday, December 25, 2009

cuti-cuti pantai timur

ehem bebeh..kesinambungan stori mori aku heehhe so disebabkan hols aku wit my fren telah dikenselkan sndirik oleh kwn2 kuh,mak pak aku decide nak hols anak beranak..ye lah kalo aku dah stat kuliah n praktikum,mmg dlm mmpi lah nk coti same2..so people, kami anak beranak p bercoti kat ganu daaaaa heheh...aku lope nk inform cik leha aku yg aku nk trun sane..

ehem umi kuh dah booked seri malaysia kat ganu tuh..one nite je,rm130 tp bg rm150..mmg gtu kot,aku tak blaja hospitaliti ni ekekke..ari fes kitorg arrived kat kuala ganu tuh,kitorg check in duluk..mndi ke hape ke,n mkn bihun yg mak aku wat..layannnn
then rehat2 sat...gerak p pasar payang..heheh ape lagi soping kopok lah..actually b4 reach hotel tuh kitorg sesat nk carik hotel..nasib bek aku ni ader kwn seluruh negara,mksud aku kwn2 kolej aku lah..aku kontek si pjah n lalalla mijiku..ghopenye dekat je,kitorg p patah balik mase kat otw kg cina tuh heheheh macihhhh

then kat pasar payang tuh,aaaa bli lah ape yg patot..n p lepak kat dataran shahbandar..ader cam booth2 kat situ,mak aku ape lagi..rambang putih mate nye nengok tudung kegilaan org skang nih..then jln2 sampai lutut naik longgar dah.then p balik pasar payang,bli lah ape yg patot tp hmpir seme dah tutup...
so ape lagi,kami cabut balik hotel secara berjalan kaki beramai2..hampir2 kena ikot ngn incik anjing dua ekor ekekek.nasib ader my dadi yg kuat lagi gagah perkasa tuh ahhaha

sblm balik tuh,singgah mkn.ayah je mkn,lapo kate nye..aku,mak ngn adik kuh tak mkn pon...then balik bilik,rehat je keje.penat..mlm tuh kuar,p bli kepsi kekeke..aish pekat beno cashier kpsi tu ckp ganu ekekek..mak aku mkn mee gureng.ayah plak bace paper je sbb dah knyang mkn pg td..kul 10 aku dah tarik simut,sejuk siot!!then terjaga tgh mlm sbb panas wakakkakakak lawok babun tol..sok pg,p mkn sarap 3org...hahhahah tader sape pon tgu kat luo hall mkn tuh..aku ckp ngn ayah aku..kite kuar pat ploh kali pon takpe...patot ajak mak aku mkn skali,bkn dier p cek pon ahhahha...then aku naik bilik mak pak aku p soping...

then we all check it out,gerak kua...p taman tamadun islam,tgk masjid kristal hehehe lawo ar gak...tp panas,macam kat putrajaya lak...jln2 kat sane,tngkap gmbr even dorg prohibited some place yg taleh capture gmbar hahhaha..ok lah,beh sbb dpt tau masjid2 kat dlm donia ni..then pastu kitorg grk p chukai lak..heheh our best port kalo p pntai timo ni...kitorg tdo kat hotel ni,murah siot..rm90 untuk satu queen size n single bed.single bed nye leh due org tdo(yg kecik je k hahaha)bilik ayo besau,tb ader astro,peti ais,n tngkap yg luas bapak gaban hahaha..anyway sgt satisfied even buruk sket..jnji slesa..paling murah,bilik kat situ rm40,single bed n tak silap aku bilik ayo kat luo hahahha..korg nk tdo p je kat pekan cukai ganu tuh,hotel dier ngadap ayo sungai..bes nye dkt ngn kedai mkn n mini market wakkakakk..mlm2 leh p tgk org memancing,joran seme besa2 so ikan pon ganas n besar gak lah kan..

n juz nk gtau,ader satu gerai nasik campur ni,kat tepi sungai gak..aaa jual ape tuh,macam set gak ar..korg mntak nasi ngn sup n daging hhahaha...nmpak sedap..daging dorg kasik daging salai,mmg lembut..sup pon wangi.

kat sini ade lah stori yg aku taleh lupe,buat aku n my dadi gelak berdua..stori nye??
rasia beb hahahah

then kitorg grak p kuantan,otw tuh carik satar,tak jumpe...sampai nak masuk bandar tak jumpe2 gak..last2 balik ganu balik wakkakakka...mau nak p kemaman carik satar,tp tak sampai pon kemaman,kat kajoi kot ye ke...aku pon lupe name tmpt tuh..mak aku ape ag borong satar sampai rm10 hahahahh..dapat 30biji kat lain2 kedai lak tuh...yg behnye lemang kat sini murah,paling murah rm2 whoaaaaaaa beh2.bapak aku bli 2batang..

then,singgah teluk cempedak..pehhh angin kuat,ombak bagai nak gila...ader lah 4org mamat men surfing yg tah pape tah heheh tp beh tgk dorg surf..ombak tak lawo,so taleh lah nak men ombak cam kat dlm tv tuh..

then berangkat pulang..balik kl,aaa pntai batu buruk tak silap aku pon kitorg singgah gak..aku gtau shara,yg aku lalu balok..leh plak daktuh tak caye ckp aku..sipak kang hahhaha

sampai kl,pas kemas2 seme brg trus terbongkang keletihan walopon juz duduk sebelah bapak n mak aku mase dorg drive hahahha

sekian abes cite hols kuh dgn famili kuh kat pntai timur

-ikan yu

my hols tilah dirembat oleh kwn2 kuh!!

aaaaaaaa hmmm bese nye kami kwn2 kat kolej akan plan baik punyer untuk setiap cuti sem kitorang...pehhh bayek punye plan.ko bli tiket time ni waktu ni,kite p naik kaki,nnti bawak laki,jgn lupe masak kari ahhahah
tah pape tah plan...bikin gempak semalaya kunun hahha..our plan p jengah n terjah teluk batik nun kat perak sane tuh..kunun nak men ayo laot,nak men kejo2 kat pantai..
nak kuntrul segala jenis ayu dpn mat2 ensem wakkakak

aku sian kat si pyah huhuhu dah bli dah tiket dari umah dier tuhh..bapak sian dier..tapi aku lagi sian kat dirik aku sndirik sbb kitorang kena pakat ramai2 bayo balik duit si pyah tuh...adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii abes duit aku...
quite bengang gak sbb jnji macam2 last2 tak jadikkk..ni membuatkan beta hangin huuhuh
tp ape nak buat kwn gak..tp bile pk balik bese lah kot org melayu kan,jnji taleh nak pakai.

last2 ape nak buat??aku terbongkang kat umah..menjadi suri umahh n terbongkang dpn tv hahhaha anak dara ape jenis pon aku tatau..
anyway aku dapat gak jenjalan ngn mak pak aku heheh..holiday ngn dorang besss sgt hehehe

soo aku arap next time dorg plan,jgn lah jadik macam ni..fobia nak oliday ngn dorg dah hahahha...juz pegang pada jnji dah cukup bg aku

...........

Friday, December 18, 2009

sUdahhh!!!!

Salahkah aku
Mencintaimu
Memilikimu
Menyayangimu

Jangan paksakan kita untuk
Slalu bersama
Jangan paksakan kita untuk
Slalu mencinta

Salahkah aku
Mencintaimu
Memilikimu
Menyayangimu

Bila kita harus berpisah, sudah
Biarkan ini semua berakhir, sudah
Cinta memang tak harus milikki

betul ke tak betul??

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin disahkan sudah bernikah dengan pelakon terkenal, Zizie Izette dipercayai pada minggu lalu.

Walaupun Bung Moktar enggan mengesahkan perkahwinannya itu, rakan karibnya, Datuk Mohamad Aziz yang juga Ahli Parlimen Sri Gading, semalam mengesahkan pernikahan mereka.

"Dah selamat...saya doakan beliau bahagia. Saya sempat berpesan kepada Bung Moktar jangan berahsia lagi... biar semua kawan tahu kerana ucapan tahniah adalah doa," katanya ketika dihubungi semalam.

Bung Moktar yang sering mewarnai persidangan Dewan Rakyat dengan kelantangannya, menjadi tumpuan apabila beliau dikatakan sudah bernikah dengan Zizie dan majlis resepsi diadakan di sebuah hotel terkemuka di sini malam kelmarin.

Bagaimanapun, Bung Moktar ketika dihubungi enggan mengesahkan perkara itu tetapi berjanji memaklumkan mengenai perkara itu apabila tiba masanya kelak.

"Ini bukan masa terbaik membuat komen. Saya perlu menjaga hati banyak pihak dan saya tidak mahu melukai sesiapa," katanya.
Beliau juga berkata, khabar angin yang beliau mengahwini Zizie, 31, di sebuah hotel lima bintang malam kelmarin adalah tidak benar.

Ketika ditanya mengapa beliau tidak menghadiri sidang Parlimen sejak kelmarin, Bung Moktar berkata, beliau berada di Kinabatangan.

"Saya mempunyai kerja di sana... sangat mustahak. Saya sudah mendapat pelepasan daripada Chief (Datuk Seri Nazri Aziz)," katanya.

Beliau turut ditanya mengenai penampilannya yang semakin bergaya sejak akhir-akhir ini termasuk mengubah gaya rambutnya.

"Ramai kawan-kawan yang mewarnakan rambut... mengapa kamu tidak tanya mereka. Jangan buat spekulasi," katanya.

ihsan dari:berita harian

jojom masak!!

hehehe aritu tader sape kat umah..so aku lah jadik suri umah yg tak berkelayakan langsung ehheh..ape lagi,lapaa dn ase tanggungjawab(ye lah dah bosau tak paham bahasa lagi nak buat keje umah)aku n adik kuh yg tersayam menyelongkar dan menjahanamkan dapo mak aku ekekekke..dlm peti ais aritu tader ape pon kecuali ikan sekor stgh n udang..sayoo tader,bawang putih abes,cili boh takder..heheh so nak masak pe???sila ikuti resepi ciptaan dan alteration yg telah dilakukan seperti yg dibawah ni...sodap wooo

KARI UDANG VERSI ANAK DARA
bahan-bahan:
-udang sebanyak mane yang anda mau
-bawang besar sebiji
-santan setengah kotak(gune yg kotak keyh sebab tader yg peket)
-serbuk kari setengah peket
-cili merah 10biji
-cili padi 5biji pon ok
-asam jawa secubit
-minyak 8sudu
-halia 2cm
-lada hitam 6sudu
-daun kari kering 8helai hehe
-air satu kole


cara-cara pembuatannya:

1)peram udang yg telah dibuang kulit separuh tuh dgn halia dan lada hitam selama mana yg anda mau

2)potong bawang besar kepada separuh..asingkan lagi separuh,gune separuh je k sebab lagi separuh leh buat goreng telur..bawang yg separuh tuh potong empat dan masukkan kedalam blender,kisar sampai lumat.

3)masuk kan 8biji cili merah,lagi dua tuh buat perhiasan.kedalam mesin blender bersama2 dgn kesemua cili padi...ini sebagai cili boh sebab cili boh abes

4)bancuh serbuk kari setengah peket dgn air kosong 2cawan(agak2 lah k) sampai sebati..

5)aaaa jgn lupe santan yg separuh kotak kecil tu dibancuh plak dgn 3cawan air sbb aku punye suke lah eh ehehh

6)panaskan periuk kecil

7)masukkan minyak masak..tunggu panas.udang yg telah diperam selama pat ploh ratos saat tu bleh dibasuh dgn air paip..tos kan

8)minyak dah panas,masuk kan bawang blend dgn cili boh buatan sndiri tuh keyh..tumis sampai pecah minyak

9)dah pecah minyak(bkn pecah dara ye)leh lah masukkan bancuhan simen eh bancuhan serbuk kari tadi..tumis sampai pecah minyak lagi ye

10)dah wangi gtu,dah pecah minyak,masukkan udang tadi hiyahhhh..gaul sampai sebati..tgu dalm lima minit sambil2 tuh kacau dan leh lah menyanyi

11)kendian,masukkanbancuhan santan tadi.gaul..kalo nmpak cam pekat sgt masuk kan lagi air sampai puas ati keyh

12)air asam jawa jgn lupe k..masukkan garam.ikotlah sampai puas ati..masukkan daun kari..gaul kan

13)tggu sampai menggelegak,dah menggelegek leh lah tutup api n leh lah masak lauk yg lain heheheh

p/s:bapak aku kate mase aku tumis tu tak pecah minyak,so korg buat sampai pecah minyak ok hhihihi

selamat mencuba :D

MALAYSIA BOLEH!!!

yuhuuuu Malaysia Boleh!menamatkan kemarau selama 20tahun untuk merangkul emas di tangan kita...semalam menjadi sejarah bak kata pengulas sukan kat tv2 tu heehhe
semalam sape tak tengok final bola sepak antara MALAYSIA vs Vietnam mmg rugi tak hengat lah wehh...mbgkin org akan kata...eleh poyo gile minah/mamat ni,Malaysia dah menang baru nak bangga,baru nak puji.tapi bila Malaysia kalah tau mengeji je...itu yang aku dapat semalam lah respon dari mmbr2 kuh..juz shout Malaysia Boleh pun,dorang persoalkan..mana jati diri anda huh??

apa2 pon bese lah tu,org berhak mengkritik,mengutuk..tapi sila letakkan situasi anda pada situasi mereka..sokong salah,tak sokong salah,apehal!!!macam mane bangsa nak maju kalau masing2 nak makan sorang,masing2 nak idup senang,masing2 nak kedepan..
name pon satu Malaysia,jadi amalkan lah perpaduan..makan same2,senang same2,maju pon same2..tak luak pon kalo rezki tuh kite kongsi sesama kite,kite kan Malaysian,anak Malaysia..

mls nak pkir mentaliti org sekarang sebab masing2 punye hak untuk bersuara..aku satu famili jadi penonton setia final bola sepak antara Malaysia dan Vietnam...first half,45minit pertama,Vietnam kasik hentam pasukan kita..duhummMmm!!!mmg dorang kasi habis habisan punye lah..menyerang setiap masa..satu jatuh bola tetap berjalan ditendang setiap pemain Vietnam...perghhh aku mmg tabik lah player vietnam semalam..menyerang dan terus menyerang sampai aku naik takot sebab player kita terpaksa terus bertahan menjga posisi dan mempertahankan gawang gol negara dari dibolosi pihak lawan...
uhhuhu aku mmg cuak sgt2...setiap serangan yg Vietnam ksi tuh,hampir masuk gawang kita ngeeee!!!

tapi masuk seken half,heheh turn kite lak menyerang tak hengat donia secara bertubi2 terhadap pasukan Vietnam heheh...gol memang cantik..mastermind ape kenamenye,safiq halim eh yg kasik tendangan dari lua kotak penalti pastu sharul idalan kuis sikit puingggggg GOALLLLLLL!!!!
heehhebagus gak kan...then after 90 minit pasukan kite kena bertahan untuk 6minit sebab keeper Vietnam Truong tu injured kat left atau right shoulder..heheh kredit kat pasukan kita lah...

hmm aku sangat2 suke semangat pasukan Vietnam...berjuang sampai ke akhir terutamanya keeper Vietnam yg injured tuh...perghh kalo aku mau menangis tgh padang tahan sakit.. sakit wooo kalo bahu terkehel yauuuu sakit!!! dier tanak kuar padang n do exchange dgn keeper simpanan walaupon aku rase injured pada bahu dier tuh agak teruk..maunye tak teruk,aku rase dkt 3kali gak game stop kejap sebab sakit..huhuhuh

tak lupe hehehe keeper pasukan kite aaaa sape ek Sharbinee kan ehhehe...hmm walopon org kate keeper takder lah penat sgt tapi,jgn2 main2 woooo ini org jaga keeper manyak pinting woooo...huhuhuh aku n my ayah n my mama dah buat kesimpulan yg bahawasanya sharbinee ni banyak bertungkus lumus menjga gawang negara.ye ar byk kali kena attack dek Vietnam n Laos time final and semis aritu..
hmmm cam Casillas lah Sharbinee ini heheheh..tapi aku minat Casillas...my laling hihihihi..aku arap Sharbinee leh jadi the best keeper cam Casillas ke..
atau lagi senang seme player yg ader kat malaysia ni leh jadi setanding dgn player2 yg bertaraf dunia tu AMIN...

hmmm tahniah kat Rajagopal!!!hoyeee hoyeee berjaya bawak anak buahnye ke SEA dibawah latihan anak tempatan..mmg patot dibangga kan po..kalo lepas ni org nak ktuk lagi aku tatau lah ape nak kater lagi...antara nye mesti:
1)tak tahan lame lah skuad negara tu
2)ni baru sikit eleh..
heheh aku pon tatau lah....juz bersyukur ape yg kite dpt n berusaha lebih gigih ke arah yg ingin dicapai..

salam 1 Malaysia, Malaysia Boleh!!!

Thursday, December 17, 2009

mEkaNik eNsEt

hmmmm disebabkan aku gatai sgt tangan godek2 enset aku tuhhh
enset kuh sudah rosak uwaaaaaaaaa menangis aku..tp tak nanes pon sbnrnye
ekkekeke

abes aku siat enset aku tu pakai gunting,pisau gillete,n segala gadget menjahit mak aku tuh hahahha...
abes enset aku...ape2 pon aku sayam enset kuh itu...tp ape kan daya beliau tak dapat diselamatkan lagi...akan aku semadikan enset ku yg kurang kasih sayang tu didalam almari kat depan sebelah krusi dkt ngn tngkap...

hmm skang ni telah terbukti dgn sahih nye bahawasanye aku tidak layak untuk bergelar mekanik enset..tapi kalo ader yang berkenan nk suh aku betullkan enset korang tuh, leh lah kasik kat aku...
kompom jahanam enset korang aku keje kan

-------------

Tuesday, December 15, 2009

nExT Top MuBi!!

hai kawan kawan mari pi tgk mubi
heheheh
next mubi yg nak dilayan hmmm

--zombieland
--santau
--avatar

masih dalam perancangan sebab nak kumpul kwan2 p tgk mubi ehheheh
dlm dis week gak kot nk pi layan lepas geram ehehhe

nursE-juruRawAT-miSi-siSTer-sUstEr

eheemmm adakah anda seperti diatas yg disebut2 itu?? jika ya,tahniah!!! anda pon cam shaye hehehhe..nothin to say actually but from wut i heard,wut i see it is all about pride ehhh yekee ehhehe..

become someone juz like above really not cross my brain wakakakkakakka hancooo!!!
camna lah org yg periksa paper english spm aku tu leh kasik A1 kat aku adoiyaaaiii
ape2 pon menjadi seseorang yg bakal pada 2011 nnti tu langsung tak terlintas pada pikiran aku,ati aku..dedolu cite2 nak jadi dokter ar tp ape kan daya,result pon cam lembu korban ader hati nak jadi dokter..

pilihan aku,aku jenis tak kisah..ingat nk jadik cekgu tp tak layak wakkakak adesss.
n disebabkan aku ni jenis tak reti nak buat keputusan untuk idup n masa depan aku,my mami menghalakan satu jalan untuk aku ke arah bidang keperempuanan ni lah... menjadi seorang jururawat!!!huyahhhhh aku??misi??mmg kawan2 aku gelak kan aku punye lah...otai mane buat keje lemah lembik ni..hmm tu kata aku tapiiiiiiiiiiiiii

ingat senang ke jadi nurse????uwaaaaaaaaaaaa nak nanes belajar syllabus nye ni.. ingat keje aku kasik ubat kasik cocok je..tapiiiiii
jauh ayam panggang darik api indah khabar dari rupa
susah bai jadi sorang student nurse ni..susah!!!
korg ingat tayah belajar ke biology tu!!tayah belajar ke kira2!!kena dowhhh
hmmmm tolong!!!tapi aku dah start suke wakkakakak

jiwa kena kental beb!!bukan senang...penah sekalik tu kitorang praktikal kat spital..
ada sorang anak relative ni tye mane dokter, aku kater lah kejap lagi dlm kul 3 dokter dtg..then leh lak minah tu tye soalan bonus yg leh dpt markah satos n leh p pusingan akhir tu...you ni cleaner ek!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
apelah nasib, apelah nasib jadi begini~~~

korg ingat senang ke...kitorang ni macam org gaji pon ader ekekekke..geng2 aku kat hostel tu melabelkan kitorang ni serba boleh..nak tau kenape????
1)kitorang leh basuh rambut org n trim janggut n segala jenis bulu :D
2)kitorang leh jadi farmasi sbb kena hafal ubat
3)kitorang leh jd penasihat kesihatan
4)kitorang leh jd housekeeping
5)kitorang leh jadi pembancuh susu dan air
6)kitorang pakar bab2 tukar pampers ni
7)kitorang leh jahit luka--macam tailor lah gak ni
8)kitorang leh masukkan segala jenis tiub hehehe
9)kitorang leh jadi penghibur tak terlatih
10)kitorang leh jadi physiotherapy yg tunggang langgang
11)kitorang leh menjadi calon menntu makcik pakcik kat spital tu wakakkaka
12)yg pasti kitorang leh kenal dgn ragam orang,mengeratkan silaturahim dan dapat paham betapa deritanye berpenyakit dan paham bagaimana korang wujud dan bagaimana korang pergi...

tak kisah ape pon yg kita jadi,aku tetap bersyukur dgn apa yang aku ada sekarang ni...bersyukur apa yang ada,jgn meminta apa yg lebih

aku bersyukur menjadi diri aku...

Monday, December 14, 2009

pahLawaN pEtir huyahhhhh

ehem singgah sahur di mid baru2 ni..ape lagi nuntun mubi lah..actually macam bese tiap kali nak watch mubi kompom ader pergolakan antara benua disebabkan list out mubi yg telah dibuat ekkekeke...mubi top 5 kitorang sangat2 lah mengharu birukan keadaan sampai aku nak mengamuk tapi mengamuk secara dalaman dan secara bertatasusila ehhehe

aku p ngn makcik2 kolej aku nih...si zeka ajak tinguk santau,intro pon dah seram...memang menarik tp mlm tu aku dah ar tido sorang kompom tido lampu tepasang include dgn radio ekekekke...budak2 tecik plak nak aku folo dorg tinguk storm warrior..
sampai nak sampai turn kitorang aku decide nak tinguk pahlawan petir tuh...aku nk tinguk zombieland sbnrnye...tp before reach midbeli tu aku mmg nekad nk tinguk pahlawan petir tuh,tp tu lah aku ni...ampeh memanjang ekkekeke...menjadi perebutan antara mak budak dgn budak2 wakkakakak..aku pon kasik offer kat dorg,kite proceed kat midbeli sampai midnite show so tayah gado2 seme mubi leh tinguk heheheh...sen mane mau carik???

akhirnya tadaaaaaaaaaaaa jeng jeng jeng....pahlawan petir menan!!!!
ehem hero tua yg ensem tu

start to commentar bout the mubi
starting...boring,aku tak paham
then mase kuar name2 pelakon tu aku ingat nak tdo je dlm panggung
tp heheh pastu dah jadik bes lah plak
hmm aksi dier bes,tp aksi mase starting aku tak kenan
name dlm cite ni bes sampai nak terkekek2 aku ketawa...
yg penting akhil hayy versi chinese pon ader heheheh nameless

one part aku suke mase si ekin ngn aaron statik n satu imaginasi mase dorg berlawan dlm ujan buat aku minat...

korang mesti salu tinguk kan cite2 cina kat tv3 kul6ptg kan mase dolu2...kompom ar ader part jiwa2 sket hehehe
tangkap leleh pom ader...hmmm aku paling tterkesan mase part the emperor and the family kena tunjuk mane makam naga tuh...
name pon emperor yg sgt setia,sgt mementingkan rakyat jelata n negara tercinta kan.. so biler si penjahat tu tye [penjahat tu name nye aties kuntum,model majalah kuntum ni] mane makam naga tu,emperor tu degil...n aper ag,aties kuntum ni amik lah sorg anak emperor ni n ugut nk bunuh
uwaaaaaaa dier bunuh gak
aku ase dlm 3 org gak anak dier kena bunuh
n from here korg akan rase macam maner perasaan sorg bapak bile anak nye dibunuh
heheheh power punyer ayat

hmm jalan cite dah bes...tapi paling aku tak kenan ending tergantung ats pokok daaaaa
hmm mencikk...aku cam ase ader next sequel lah ekekkeke..director nye aku kot hheheh
sebab nye si aaron ni pi mati sebab nak save si ekin n er meng..so aku tak paham sebab ekin menangis last2 ekkekek

anyway plot cite best,tp intro n ending buat aku arghhhhhhhhh...so leh je tinguk cite ni sebab mmg tak rugi pon even ader yg not satisfied ehhehe

rating 3/5

sile kunjungi panggung berhampiran umah anda keyh (^_^)

Sunday, December 13, 2009

sang mantan!!

dulu aku kau puja
dulu aku kau sayang
dulu aku sang juara
yang selalu engkau cinta
kini roda telah berputar
kini aku kau hina
kini aku kau buang
jauh dari hidupmu
kini aku sengsara
roda memang telah berputar

mana janji manismu
mencintaiku sampai mati
kini engkau pun pergi
saat ku terpuruk sendiri

akulah sang mantan
akulah sang mantan

sakit teriris sepi
ketika cinta telah pergi

akulah sang mantan
akulah sang mantan

mana janji manismu
setia sampai aku mati
kini engkau pun pergi
saat ku jatuh dan sendiri

mana janji manismu
mencintaiku sampai mati
kini engkau pun pergi
saat ku terpuruk sendiri

akulah sang mantan
akulah sang mantan
akulah sang mantan
akulah sang mantan

mana janji-janjimu

Saturday, December 12, 2009

correction yerk!!

buat pengetahuan seme cite damnshit feeling tuh bukan cite pasal aku!!
BUKAN CITE PASAL AKU!!!
diulangi....
BUKAN CITE PASAL AKU!!
paham tak!!!
hahaha

so jangan salah paham
ni cite kawan aku
aku tukang cite
aku tader kena mengena ngn cite vuduh tuh keyh
sile jgn salah anggap
sile bace sampai abes
ampes marang sekeper tol!!!
hehhehe

sekian harap paham
harap maklum
harap bahasa dipahami

sekian sesama

Sunday, December 6, 2009

eXam!!!!!!

sape suke exam??
aku lagi tak suke

tak fail pon name naik ape kes???
anyway kena stadi hard gak ni

cardiovascular and respiratori
ape ko nak stadi sal jantung hah bai!!
berjela lah nak mengapal abnormaliti tuh
forward failure lah
congestive cardiac failure lah
acute pulmonari oedema

gastrointestinal and genitourinari
tau mkn tapi tatau efek ape aku makan tuh
ekkekeke
tau kincing tapi tatau ape yg tak elok sal ko nye kincing tuh
intestinal obstruction
hernia
tetes
hypospadia
cancer colon
gastritis
billroth l and ll

infectious disease and integumentary
sile jaga kulit halus mulus anda
heheheh
kang mau jadi eczema ke
pemphigus ke
psoariasis ke
nak kena TB?? HIV??
chicken pox pon bahaye wehhh

nn jgn lupe ubatan anda
streptomycin
morphine
captopril
barbiturate
calcium channel blocker
atropine

ehheheh
nursing pon tetap go on
arghhhh!!!
tensen
nak pi ambung stadi
subjek cam tutttt
hahaha

-med lib um

welkam pjah!!

hehehe welkam kat kawan kuhhh PJAH!!!
hoyeee hoyeee
aaaaa sukses kat ngko keyh...

nnti aku tolun ko keyh
keep bloggin`

-med lib um

Friday, December 4, 2009

cEmerlang nye haku....

hehehe posted from um medical library....

cbox aku dah functioning hehehe macih arefique...
jasamu aku kenang keyh hahahha

so the cuties cbox tu dah leh gune
korg leh post ar kat situ

hehehe
aku dah rasmi duluk

okok nak p stadi ni....
pokes
nak exam
next time online ag keyh

salam dari
medical library um

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer