Sunday, April 24, 2011

En Mimpi

yo yo asalamualaikum...

hehehhe baru je khatam entry En Mimpi hahhaha..gian punye pasal..lame tak bukak blog beliau..

well2 En Mimpi kami rindu same ko bro hahhahaha...bile nak buat album??pas ko abes stadi leh ke??hahhah

buat duet dengan cik Baby ko ke...heheh

ape tah~~~




nak blah balik hostel...melantak nasi lemak my mama dulu then p merempit~~~~

Face Blog

asalamualaikum..hehehhe

rindu tak kat aku???kompem tak rindu kan..

bukan ada pape pon entry kali ni..

Faceblog ni aku baru tahu..ye saye sgt batak hiihihih..

Faceblog ni di wujudkan untuk membentuk komuniti blogger..

hehhehe cakap cam tau je..

lebih kurang macam Geng Blogger jugak..

~~~~

Wednesday, April 13, 2011

selamat tingla~ eja pon salah!!

heheh ni entry aku yang ke- berturut2...wah wah wah mun rajin nye anda...makan vitamin ape arini??? well bukan rajin tapi sebab tanak bukak nota yang tebalnye mengalahkan buku resepi mak aku huuhhuuh

ok ni dah masuk 10 kali aku ulang lagu yang same..nak dengar jugak tak??p tekan kat kompang kat page aku ni... tanak dengar pon takpe...agak cam jiwang bisa gak arh tapi cam metal heavy kot hahahha..ape motif aku untuk menaip macam org gilak ni??

kadang2 aku terfikir,kenapa tak ada??ape yang tak ada nye??~~visitor..
perlu ke?? yup some peep may say it was needed.vital!!!! tapi untuk ape?? ye betol!!!! menjana pendapatan..buat duit melalui berblog..tapi aku tak..mule2 memang aku ada niat ke arah tu,tapi tak skarang sebab aku rase aku bersyukur dengan ape yang aku ada...bukan nak kate orang yang buat duit melalui blog ni tak ada duit okeyh..

bukan tak ada visitor atau kwn2 yang dtg lawat blog ni~~~bukan nak pancing org dtg blog aku eh..
sebenarnye blog aku ni low profile~macam aku jugak muehehehhe..kalo dah perasan tu,mmg ar...

aku berblog sekadar nak berkongsi,berluah...ek?? tak kesah lah kan...ape yang penting,bukan kerjasama tapi aku tau kenapa aku berblog...bukan mencari publisiti tapi mencari siti tanjung perak... Ayuuuuuu!!!!! (ingat tak dialog dalam cite bujang lapok?? tak ingat takpe ^^)

macam yang kite tau hahhhh malas sebenarnye nak buat karangan berpandu 250patah perkataan ni...aku suke berblog n aku jenis SILENT READER kalo p lepak atau blogwalking kat page orang..yeah silent reader.. bukan adobe reader atau smart kid reader...

ape yang penting cukup lah aku dpat ape yang aku nak..ape nye??? aku tak kaco org n dpt bg pndapat aku tntg sesuatu yang tak "harm" org laen.. (harm dlm bahasa melayu ape?? hama ke)

headline kat ats ni pon dah salah...bukan selamat tinggal yang selama nye atau sebab merajuk tapi sebab kejap lagi pas maghrib aku nak balik kolej balik...bala betol!

pada seme newbies (aku sentiasa newbies heheheh) selamat berblog n selamat berblogger n selamat berblogspot..

pada broben ashaari sile kekal menetap kat blogspot..tayah p kat umah len ok,ni permintaan peminat silent reader ko ni bro muehehehehehhe

~nak p berjuang di dapo... ^^

blogger-emoticon.blogspot.com

see ri yeees may ter

selamat tengah hari n assalamualaikum...

susah tak nak baca tajuk kat ast tu ~~ pandang ats semua....
untuk pronounce kat tajuk tu iye lah~~ serious matter...

nape tibe2 nak siyes ni??aku pon tatau lah..ase dah tibe masenye untuk aku berserius sket dlm hidup aku.motif??
den pon tatau..
aku ase sebab aku dah akil baligh kot~~

semenjak due menjak tiga menjak ni aku ase macam ada siyes mater yang aku tak setel ag hmmm ape eh?? benda ni asik mengganggu aku sekali sekala tapi tak kerap sangat, adalah dalam 4tahun sekali~~~

ok back to the basic thing hmm ape eh..aku ase aku ada masalah pencernaan sehingga mengganggu fikiran aku.. tak dapat buang air besar adalah salah satu faktornye.... gua SEMBELIT siot!!!!!

agak2 ape yang dah jadi pada sistem perkumuhan dan sistem indah water aku ni??banyak cara dah aku buat supaya sistem aku ni berjalan dengan lancar:::
  • urut perot pelan2,selo2,then ganas2 sebab taleh sabar dah~~ cabar kesabaran dowh
  • minum jus epal~ mak aku syorkan tp tak abes pon..
  • mencangkung selama yang mungkin sampai taleh nak lurus kaki dah
  • makan benda yang leh stimulate be*&

sooooo hasilnye~~~~

tetttt...tak memuaskan ati langsung...tak memberansangkan...

skang ni pon perot dah memulas tp aku still tanak p toilet~~nnti sia2 je pelaburan aku..sket je



~masih sabar menunggu saat dan ketika itu hmmmm ^^

cOntEng-cOntEng????

asalammualaikum...

arini aku bangun awal..dalam kul 4pagi muehehheheh... bangun bukan sebab nak buat Qiam atau nak solat Isyak tapi nak p kencing je mueheheheheh

then aku sambung balik tido n aku dah p lupekan tanggungjawab aku padaNya sebelum tido~~~














baru je lepas melawat cik pjah punye blog..................................

wah wah wah wah wah my frennnnn..lu sulah bili buku baru ye.....nnti nak bace.dapat free komik idak???

aku dah pi usha buku yang cik pjah aku ni beli...pasal BUKU CONTENG-CONTENG..nak tengok meh klik sini...

sangat suwit ini buku.... ~aku ase lah ehheheh


pada encik fadhli a.k.a encik conteng-conteng boleh tak kalo aku order,tapi ko tolong balut lawa2???hehehhehe


ni kes malas nk balut sndiri ni muehehhehehe..

k la pada cik pjah thx yo sbb wat entry sal buku baru anda lalallalalalal

Monday, April 11, 2011

selamat malam!!!

hehehhe ok lah people..beta nak beradu

menantok

dah ar tengah tahan kencing ni

muehehhehehehehehh

pas kencing men mesej sejam due dgn my mijiku

sambil progress men mesej leh lah tertido

hahhahahahahhahahahhahahahkrorhkrihkrohkrohkrohkrohkrohkrohrkorhkohkrohkrohrkk


nurse wanna be

uhhuhuhuiiiiiiii

masuk kapet sambil gelek2.....

jumaat lepas 8 april 2011 aku dah abes final exam untuk diploma aku..pehhh sangat berbangga n riyak - hmm tak lah sampai riyak pon

ase cam tak caye je...tinggal las skali nye exam untuk dapatkan lesen..korg ingat kete, moto, lori, bas, ketapi je ada lesen!!! kami pom ada lesen taw ahhahaha

hope dapat menten pointer je sebab aku ni kan low profile - (low profile ke mmg tak pandai??)
muehehehhehe

naik cuti kamis ni dah start gerak gempur sampai 20 april..then internship untuk sebulan lebih...tak kesah pon internship tapi aku internship kat wad org gila!!!! APE!!! ORANG GILAK???

adoiii cam hampesss.aku mmg tanak internship kat sini tapi ape kan daya..mulut cabui sangat..aritu pon mase wat management aku tanak wad surgikal 7u tapi dapat jugak... meleleh jugak air mate aku tak kira mase time aku wat managemenit kat situ...

tanpa mengira mase tempat dan situasi ayo mate aku akan megalir dengan sendiri nye... terutamanye time solat..pehhh insaf giler sebab pada Nya je aku ngadu..baru lega hahhaha..

maybe ada hikmah nye aku dapat internship kat wad org gile tuh...tapi sebenarnye dorg ada yang gile ada yang tak..aku arap aku yang tak gile mueheheheheheh

Amin jangan lah aku stress pastu jadi giler sebab kena internship kat wad org gile hmmm

hmm sebenarnya ape yang aku start type dari mule tadi ye????

haaaaa tak saba nak grad tapi kami yang senior ni kena grad sekali dengan junior!!spoil!!!!
tak kesah janji grad tapi yang kesah kena start keje bulan 8 sebab sister dah tak sabo nak amik kami2 ni keje kat wad dorg uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

aku akan menghabiskan mase start umo 21 sampai pencen dengan berkhidmat pada org sakit..tapi ada lah sesetengah yang tak ske plus pandang hina pada kerjaya ni...kang korg dtg spital sape jaga hah!!! sape cuci berak kencing luka korg yang berulat tu!!!!!

hmmm emosi betol...

papepon selamat menjadi somebody pada bulan 8 nnti Mun!!! banzai!


blogger-emoticon.blogspot.com

abg polis mati mengejut!!!!!

assalamualaikum..

ceh ceh ceh agak skema ye saya malam ni.. tapi tak kesah lah sebab saya ni mmg seorang yang sopan santun lagi berbudi bahasa sebab tu skema - pasan!

papepon aku sangat tak ske aku nye formating blog ni..tau lah aku ni jarang berblog tapi jangan lah buat aku seperti di jirantirikan..hmm kalo dah melalut mmg tak ingat dunia..

ok..semalam ahad,aku bangun lewat sekitar jam doblas tengah hari.. kecoh katenye ada abang polis kat umah aku mati..

ni kitorang dapat info daripada sifu dan tongga ayah aku.. ayah aku-sifu, kawan keje ayah aku-tongga
an an an ana nn an an an

uhhuhuuh takot siot..ape ag my ayah pon pi lah kat lokasi kejadian..tingkat 9 belah ampaian terdedah seperti yang korg tgk kat dlm kosmo online... headline kat kosmo Konstabel Zorro..
adeiii ni sindiran kat anggota mata2 ke??

tapi kat metro dah kua dulu brita ni.. mak aku cakap byk gak kete peronda polis n forensik melawat kuarters polis aku ni..

ayah aku ada p tgk..mmg tembak kat kepala..yang penting muda ag lah kan... niat aku bukan nak menggatal atau menggedik atau segala meng ag k..niat aku ikhlas ckap huhuhuh

hmm ni fes time lah jadi gini means yang libatkan bunuh diri...aku ase maybe dier tensen kot..
tak kesah lah..yang dah p kite doa kan yang terbaik untuk die semoga dose dier bunuh diri tu diampunkan Tuhan..

morale of the stori::

1. kalo tensen jangan simpan sorang2
2. kalo tensen sile gitau family atau adik beradik
3. kalo tensen tapi tanak gitau yang kat no2 tu sebab tanak susahkan dorg gitau kawan2
4. buat aktiviti yang leh hilangkan tensen tu eg: tido
5. jangan amik benda2 yang tak sepatot nye bagi menghilang tensen eg: arak, dadah - ni untuk muslim
6. bagi yang anggota polis yang tensen tu, kalo tau dah tensen sile pulangkan senjata api anda cepat2..kang takot jadi benda yang same cam arwah brader kite ni
7. jangan lupe solat dan berdoa.. ini yang paling lah penting - untuk muslim jugak

tapi kan kalo bukan sebab stress ape macam ye????

bagi aku tak kisah lah sebab ape,kenape,bagaimana ,dimana,siapa atau mengapa..setiap ape yang berlaku atau menggangu kite sampai end camni, bawak2 lah kembali pada Nya.. mengadu pada Dia kerana Dia lebih mengetahui ape yang terbaik untuk kite....


kadang2 tak salah jadi skema bile ianya mampu membawa kebaikan (^_^)

INI BUKAN PASAL TELOR TIRUAN!!

hah!! adakah anda mencari info cara pembuatan telur tiruan??? adakah anda?? baik mengaku sebab dengan mengetahui cara pembuatan telor tiruan korang akan kaye raye n plus dapat sumpah seranah yang berbakul-bakul dari org ramai

muehehhehe ayat cam skema tak hengat..

sempena hari yang berbahagia n minggu yang kecoh pasal telor tiruan ni, aku dah mengupload template telor..bukan telor puyuh,telor lembu atau telor manusia tapi telor ayam.. paham idak telor ayam!!!

heheheh kepada cik ayam punye telor, tahniah sebab dah popular ye... (salam salam ciom tangan)

ok tuh je hahahhaha

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer