Saturday, August 27, 2011

jom tambah follower (^_^)


Asalamualaikum

harini entry bukan main rajen lagi aku buat
ngeh..ngeh..ngeh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku bukan ape
dah dok tengah rajen ni ~rajen ke haha
and kebetulan Incik Aril terjah shoutbox aku

aku pon terjah lik
ngeh..ngeh..ngeh..

aku bukan nye ske masuk segmen
eh bukan tak suke
lebih pada

MALAS
ngeh..ngeh..ngeh..

paperhal
kepada Incik Aril
selaku mastermind segmen ni
thx sbb terjah blog aku
ngeh3x

juz nak join
bukan tambah followers pon
sbb aku bukan nye blogger aktif
pasif je semedang

(^_^)


~aku mun (^_^)

kayoo! kayoo!

asalamualaikum (^_^)

pagi ni cam bese aku tak mandi lagi
bukan sebab malas ke ape
tapi
aaaaaaaaa

lebih kepada nak menyahut seruan kerajaan
dalam penjimatan air

ngeh..ngeh..ngeh..

tadi aku baru je tengok pogrem WIPEOUT
kat cenel AXN tuh..

ni antara pogrem wajib aku dgn adik aku
kena tengok
ngeh..ngeh..ngeh..

cite ni kan bagi duit 50,000 kat winner dier
cam senang2 je dapat kan
tapi sbnrnye obstacles dier seme susah2 tahap tak hengat

so aku ase berbaloi lah kan
agaknye..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
ok
oleh sebab dorang yang join wipeout tu dpt duit dgn susah senang
aku terpikir
macam mane org2 kite--melayu
senang dapat duit
cara nye.
.
.
.
.
.
.
MAIN NOMBOR EKOR



kalo kena nombornye m
mg lah byk duit dpt
aku ase lah
kan

lagipon sape ta
k suke duit
aku pon su
ke duit
macam2 kot leh wat dengan duit bnyak2 tuh
.
.
beli ba
ju
beli sua
beli kasut
beli TAKOYAKI-n
yum3x

beli tv
beli ru
mah
beli baju daa
a....
hahh
aha

sangat tak senonoh ini budak
duit..duit..du
it...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
duit tu ba
gus
tapi kalo duit tu datang dari jalan
yang salah, haram
tak ke haru dibuat nye
jadi darah da
ging kite

dan kalo kite dah k
awen
duit tu kite wat belanja untuk anak bini/suami
tak kesian ke
??
tak berkat h
idup
sbb bnda tu dtg dari su
mber yang haram
.
.
.
main nombor ekor
tu kan haram
lagi2 kita yang
muslim ni





TOTO
~hehe aku tanak amik gambar betol



kekuda
aaa ni pon ada kedai name ape tah
jual nombor
ekor
ada gmbar k
uda

ngeh..ngeh..ng
eh..

aku ni seme nye tau- yeke
tak kesah
lah

tapi baru2 ni- tader lah baru sangat
aku p lah satu kedai 2
4jam ni
sebelah kedai tu
ada lah kedai jual nombor eko ni

aku ni jenis yang suke usha ka
lo benda tak betol
-macam lah aku betol sgt ^^

kalo nmpak orang bukan
melayu beli
aku jenis tak kesah sangat
tapi ni kalo dah ORA
NG MELAYU
beli nombor ekor
tanpa sega
n silu
tanpa malu pada oran
g sekeliling
mane leh jadik ye tak..

sana sini bersepah dgn ketas nombor ekor tu

~contoh ketas nombor ekor

kadang2 aku pelik ape yang bagus nye beli nombor ekor ni
juz taruh nasib je
mengharapkan nombor yang dorang beli tu akan mengena

benda ni lagi lah be
rleluasa
lagi2 bila akhbar buat satu corner
nak siarkan keputusan no
mbor ekor tuh


bukan lah aku nak menyalahkan pihak akhbar atau sape pon
dorg juz buat keje
pamer seme tu dalam satu sudut yang terhad
~terhad ke

benda ni bukan lah bend
a yang baru
dah lame sebenarnye
cuma tindakan sesetengah pihak tak berapa nak dasyat
~aku cube cari ayat yang sesuai gantikan dasyat-tak jmpe hahah


ada lak tu pak2 yang pi beli nombor ekor
siap bawak anak2 p beli
adeiii kesian betol kot

anak2 tercangok ats moto tgu bapak beli nombor
takpon ikot bapak masuk kedai
p kaunter beli nombor
ish3
.
.
.
.
..
tapi benda ni terpulang pada individu
kadang2 kalo ilmu agama penuh di dada
tapi jenis senang terpengaruh pon susah

yang jenis nak cube sekali lah
yang konon nak tunjuk penah beli lah
dll

tapi setakat ni
yang aku selalu jmpe-aku tengok dari lua je k
kebanyakkan yang beli nombor ni
bapak2, yang dah umo 30++
aku ase lah
tader lak aku jmpe yang sebaya aku
p beli nombor ekor
wallahualam

ape yang penting
kesedaran
dan tahu ape akibat
kalo duit menang dari beli nombor tu
kita gune bagi makan dekat anak bini/suami


kena ada kesedaran tapi kadang2 kesedaran saje tak cukup..
wallahualam


~aku mun (^_^)


Monday, August 22, 2011

perut gendut, berlapis2 macam kueh lapis, peha gegar umah

asalamualaikum


.
.
.
.
.
.
.
.
.
entry kali ni bukan nak hina sape2 tapi lebih kepada diri ini
sobss sobss sobss

arini dah 22 ogos
name je bulan pose
ingat boleh lah kurang kan makan
tapi....




aku gemuk
G.E.M.U.K
.
.
.
.
walaupun bulan pose nafsu gile makan aku ni cam tak terkawal
dah lah bulan pose ni taleh nak jog

ala aku leh je p jog time2 skng ni
tapi kang ada yg kate aku tak pose
-mmg aku taleh pose pon skang ngeh3x

papepon aku pantang nm
pak ayam hahha
pebret aku tuh
kok kok kokokokkk
kkkk

mmg mantap lah kan kalo dpt mkn ayam ari2
tapi tu lah
hari2 mkn ayam m
ate aku alergi
nange
s2 die
gataaal
lllll

so
apela
gi..
tugas tangan utk mnggosok
hahh
a
gosok mate sampai aku tido
bangun je
perghh giler pedih

mule lah merangkak cari eye mo
-cini ke eja die?? taram jelah hahha


korg tgk aje lah ayam tuhh.. perghhh kecur liuq


hah ni lagi lah mengancam sobbssss

kalo p McD salu aku pesan quarter pounder large set
miaha
hhahah

kalo wat delivery time kat hostel
aku pesan biasa je
.
.
.
.
QUARTER POUNDER LARGE SET
hahhahah
ah




tambah ni

hehehe mengancam kan kalo kedua2 ni digabungkan
pasti terangkat
hahhaha



MILO AIS
air wajib aku tiap kali aku p mane2
sampai dia pon tau ape nak oder utk aku
kalo mkn kat kfc bk
n mntak pepsi

tapi milo ais
ngeh..ngeh..ngeh


hah
sape tak kenal ni
walaupun aku bu
kan jiwa pink
tapi sebab air ni sedap aku abaikan prinsip aku
hahahha

kali ni
tiap kali mak aku nak p bazar pas balik keje
aku pesan nak sirap bandung tanak cincau

paling kaw pen
ah aku ase
dekat bazar desa
pandan
nyum..nyum..nyum

tapi kalo wat sndiri lagi bes kot


puding karamel

hahah ni pon salah satu benda wajib kena ada
walaupun perot
ketat pas buke
mmg aku kena sumbat bnda ni tak kira lah pukul bape
tapi sejak beberapa hari ni
tak dapat nk hadap
sbb nye aku tak pose
nge
h3
lagipon kena pesan kalo nak mkn
sobssss
.
.
.
.
.
.
...
.

jadi agak melampau kan ape yang aku mkn
walaupon tadek lah tahap obese aku ni
atau lebe
yh berat
tapi kalo si M tu dah ckp peha aku besa
sampai nak wat mkn
tak ke gemuk namenye??
~err seram g
ak M ni ngeeee
..
.
.
.
.
jadi cik mun bila nak start???


sobsss susahnye nak buat

tapi mmg aku nak diet pon
kalo sblm ni aku leh p jog pepagi kat taman tasik permaisuri
sbb tak pose
tapi macam aku ckp tadi
takkan nak p jog time bolan pose ni
kang di cop nye aku tak pose
walopon aku mmg tgh takleh pose
ngeh..ngeh..ngeh

takpe demi menjaga badan
n sempena aku nak mule keje b
ulan semilan ni
aku kena pastikan aku kurus balik
hahhaha
tader lah sempit sgt baju unif
orm aku nnti

taderlah susah payah aku nk angkat org sakit kat spital tu
hahhaha

nak KURUSSSSS!!!

emm doa org yang meminta akan dimakbulkan kan??
eh mestilah...ngok ar aku ni
cuma lmbt atau cep
at je

pasni abes je pose aku nak stat jog
skang ni diet
pelan2
ngeh..ngeh..ngeh..


ok lah..aku nak tido..M tu tak reti nak mesej ape
dah lah baru baik perang
nak wat hal lak

ngeh..ngeh..ngeh..










eh eh eh eh eh hape kebenda nye tuhhhhh------
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hehehhe ni name nye laoookkkk

ngeh..ngeh..ngeh..







jojom tepuk tangan X)


bangun dari mimpi


asalamualaikum..
hari ni 22 ogos 2011
hari isnin
22 ramadhan
aku intai pelan2 blog aku
aim aku bukak tenet juz nak donlot drama kat astro prima
GENG MENGAJI
dekat youtube
tapi ntah cane
leh lak tangan ni gatal sangat p taip url blog ni
ngeh..ngeh..ngeh..
benda pertama aku tengok bila masuk blog
SHOUTBOX aku
heheheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bukan aku tanak update
tapi ntah lah
banyak je idea nak menaip
nak luah ape yang tak patot
tapi aku ase macam tak perlu---time dulu lah
skng ni aku ase nak stat balik
lagi2 aku tgk satu blog ni---aku kenal sgt2 hahahha
cepat benar naik nye
bukan kate jeles atau dengki atau pape pon
juz kagum whoaaaa hahha
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
papepon ramadhan yg ke sebelas aritu
time sahur
my ayah bawak balik satu surat
ten ten ten ten
..
.
.
.

.
.
.
.
.
surat tawaran aku bekerja
cecececececec gile malas nak keje
walaupun satu tawaran rezeki
tapi mmg aku ase cam malas je
tatau nnti keje kat ward mane

aku ni memilih sket
aaaa sket jela
bukan memilih sgt
hahah

papehal 12 sept ni aku nk p amik baju uniform yg aku dah tempah
kat sungai besi je pon
anti nyonya yang sgt bagus
bagus explain pnjang berjela smpai buang mase aku
then p buat angkat sumpah
ingat nak p angkat sumpah dkt ngn dataran tu
tmpat dier dlm kedai gunting rambut
.
.
.
.
ngeh..ngeh..ngeh..
.
.
then p cari kasut
itam
banyak nye nak kuar duit
adeiii
.
.
.
ape yang aku tau
aku mmg tader mood
nak keje


19 september 2011
lapor diri
kat spital tu
adeiiii
MALAS giler!!!








heheheh baru nak memblog..ase betol2 bertatih lagi ni hahahha x)

Tuesday, June 28, 2011

daiSypaTh

heeee ase cam gedik pon ada bile aku pikir ape yang aku nak tulis ni keh3..tapi aku ttap nak tulis jgk..

nmpak tak daisypath kat bwh tu??nmpak tak dah bape lame tuh??keh3 setahun lebih..padahal kwn2 aku seme tatau muahahahah..bia rasia sebab bukan penting pon benda ni...

even byk kali gak perang dgn dier ni tapi wa manyak ati sama ini orang woo hahhaha..nmpak tak tahap gedik mengeyam mengelar aku ni hahhahaha

papepon arap2 sampai ke liang lahad erk??

taLEh fOLLoW

salam lagi....

aku baru je lepas blogwalking umah kwn2...walaupon bukan semua sebab aku dah sakit giler belakang--proses penuaan kot llalala

well macam biasa lah aku tinggal jejak dkt shoutbox..then nak folo,taleh wooo..ape pasai????? ape sulah jadi..

tak kesah lah tu..mungkin aku ni jahat kot sebab tu aku taleh folo org keh3..

papepon thx lah sebab sudi singgah kat blog yang dah bersawang ni lallalalallal

aku Penganggur

asalamualaikum...

hari ni dah lebih seminggu aku jadi penggangur yang mengusahakan tanaman anggur yang tak berapa nak menjadi ni keh3

mule2 mmg rase wahhh bes giler2 dapat cuti lame sblm stat keje..tapiii baru je dua hari aku kat umah aku dah stat bosan...pehhh mmg lemau tak hengat lah kan

dari hari pertama aku balik umah sampai ke hari ni aku asik bangun awal je...pkul 4 pagi aku dah tercacak duduk atas katil--segar sangat walaupun dalam bilik gelap..

masalah ni dah aku utara selatankan ke mak aku...dia jawab 'bese lah tu dah biasa bangun awal'
hmm mmg leh trima akal tapi aku kalau kat kolej pon paling awal aku bangun pkul 0555 pagi..sbb nak g praktikal kat wad plus aku keje pagi time tu...

n paling lewat pon aku bangun kalau kat kolej tu pukul 10 lebih lah...tapi tu kat kolej...
ni kat umah,aku ase aku lah pencatat penrekod masa bangun paling lambat kat umah aku..penah aku tdo lambat dalam pkul 2pagi n aku bangun pkul 3ptg esok nye..n plus leh lak siap sambung tido sampai magrib keh3 kes tak bangun nak solat ni..habis seme aku langggar..

tapi bangun mmg seksa lah..badan seme sakit2 tapi tu dulu time aku still malas tahap tenuk nak amik spm..

tapi skang taleh dah..tiap pagi aku p joging..walaupun sorg2,mmg bosan lah..nak kaber malu lagi..sebab mat2 atlet berlambak buat eksesais kat situ--bukan mat tengik atau mat ganja..
tapi balik je bosan aku dah mula...aku tatau ape nak buat..main game je bercucuk tanam,main spa dan segala mak nenek game yang aku ada..

mak aku pon naik risau tgk aku..yelah anak jantan dier dah naik bosan duk umah..bukan aku tanak cari keje,naik jenuh aku cari...penat,siap sesat2 lagi aku kat kl ni..name je dah 21tahun duk kl tapi tak penah tau jln2 kat kl ni keh3

skng ni pon aku tgh belek2 paper nak cari keje..yelah siap oder lagi kat ayah aku suh beli..buat pertama kali dalam sejarah idup aku,aku mintak ayah aku belikan akhbar english keh3 buang tebiat tp bukan nak bace ye lallalalala

papepon yang dah jadi ni,akumasih aku walaupon berat dah menunjukkan aku makin sehat muahahhahahahahha....

pada seme yang dtg nak tgk update blog ni,aku mntak maaf sbb lame sgt2 tak update..bz sgt lagi2 aku final year..tapi skang bkn dah keh3..maybe lepas ni boleh lah menghadap blog tapi aku lebih suke menghadap game ihihihih

pada princeDuyong thx sbb dtg nak tgk update..bukan dier je,,pada seme lah

aiyem back-untuk bape lame aku pon tatau hehehehhe


~rindu kiter tak??keh3

Sunday, April 24, 2011

En Mimpi

yo yo asalamualaikum...

hehehhe baru je khatam entry En Mimpi hahhaha..gian punye pasal..lame tak bukak blog beliau..

well2 En Mimpi kami rindu same ko bro hahhahaha...bile nak buat album??pas ko abes stadi leh ke??hahhah

buat duet dengan cik Baby ko ke...heheh

ape tah~~~




nak blah balik hostel...melantak nasi lemak my mama dulu then p merempit~~~~

Face Blog

asalamualaikum..hehehhe

rindu tak kat aku???kompem tak rindu kan..

bukan ada pape pon entry kali ni..

Faceblog ni aku baru tahu..ye saye sgt batak hiihihih..

Faceblog ni di wujudkan untuk membentuk komuniti blogger..

hehhehe cakap cam tau je..

lebih kurang macam Geng Blogger jugak..

~~~~

Wednesday, April 13, 2011

selamat tingla~ eja pon salah!!

heheh ni entry aku yang ke- berturut2...wah wah wah mun rajin nye anda...makan vitamin ape arini??? well bukan rajin tapi sebab tanak bukak nota yang tebalnye mengalahkan buku resepi mak aku huuhhuuh

ok ni dah masuk 10 kali aku ulang lagu yang same..nak dengar jugak tak??p tekan kat kompang kat page aku ni... tanak dengar pon takpe...agak cam jiwang bisa gak arh tapi cam metal heavy kot hahahha..ape motif aku untuk menaip macam org gilak ni??

kadang2 aku terfikir,kenapa tak ada??ape yang tak ada nye??~~visitor..
perlu ke?? yup some peep may say it was needed.vital!!!! tapi untuk ape?? ye betol!!!! menjana pendapatan..buat duit melalui berblog..tapi aku tak..mule2 memang aku ada niat ke arah tu,tapi tak skarang sebab aku rase aku bersyukur dengan ape yang aku ada...bukan nak kate orang yang buat duit melalui blog ni tak ada duit okeyh..

bukan tak ada visitor atau kwn2 yang dtg lawat blog ni~~~bukan nak pancing org dtg blog aku eh..
sebenarnye blog aku ni low profile~macam aku jugak muehehehhe..kalo dah perasan tu,mmg ar...

aku berblog sekadar nak berkongsi,berluah...ek?? tak kesah lah kan...ape yang penting,bukan kerjasama tapi aku tau kenapa aku berblog...bukan mencari publisiti tapi mencari siti tanjung perak... Ayuuuuuu!!!!! (ingat tak dialog dalam cite bujang lapok?? tak ingat takpe ^^)

macam yang kite tau hahhhh malas sebenarnye nak buat karangan berpandu 250patah perkataan ni...aku suke berblog n aku jenis SILENT READER kalo p lepak atau blogwalking kat page orang..yeah silent reader.. bukan adobe reader atau smart kid reader...

ape yang penting cukup lah aku dpat ape yang aku nak..ape nye??? aku tak kaco org n dpt bg pndapat aku tntg sesuatu yang tak "harm" org laen.. (harm dlm bahasa melayu ape?? hama ke)

headline kat ats ni pon dah salah...bukan selamat tinggal yang selama nye atau sebab merajuk tapi sebab kejap lagi pas maghrib aku nak balik kolej balik...bala betol!

pada seme newbies (aku sentiasa newbies heheheh) selamat berblog n selamat berblogger n selamat berblogspot..

pada broben ashaari sile kekal menetap kat blogspot..tayah p kat umah len ok,ni permintaan peminat silent reader ko ni bro muehehehehehhe

~nak p berjuang di dapo... ^^

blogger-emoticon.blogspot.com

see ri yeees may ter

selamat tengah hari n assalamualaikum...

susah tak nak baca tajuk kat ast tu ~~ pandang ats semua....
untuk pronounce kat tajuk tu iye lah~~ serious matter...

nape tibe2 nak siyes ni??aku pon tatau lah..ase dah tibe masenye untuk aku berserius sket dlm hidup aku.motif??
den pon tatau..
aku ase sebab aku dah akil baligh kot~~

semenjak due menjak tiga menjak ni aku ase macam ada siyes mater yang aku tak setel ag hmmm ape eh?? benda ni asik mengganggu aku sekali sekala tapi tak kerap sangat, adalah dalam 4tahun sekali~~~

ok back to the basic thing hmm ape eh..aku ase aku ada masalah pencernaan sehingga mengganggu fikiran aku.. tak dapat buang air besar adalah salah satu faktornye.... gua SEMBELIT siot!!!!!

agak2 ape yang dah jadi pada sistem perkumuhan dan sistem indah water aku ni??banyak cara dah aku buat supaya sistem aku ni berjalan dengan lancar:::
  • urut perot pelan2,selo2,then ganas2 sebab taleh sabar dah~~ cabar kesabaran dowh
  • minum jus epal~ mak aku syorkan tp tak abes pon..
  • mencangkung selama yang mungkin sampai taleh nak lurus kaki dah
  • makan benda yang leh stimulate be*&

sooooo hasilnye~~~~

tetttt...tak memuaskan ati langsung...tak memberansangkan...

skang ni pon perot dah memulas tp aku still tanak p toilet~~nnti sia2 je pelaburan aku..sket je



~masih sabar menunggu saat dan ketika itu hmmmm ^^

cOntEng-cOntEng????

asalammualaikum...

arini aku bangun awal..dalam kul 4pagi muehehheheh... bangun bukan sebab nak buat Qiam atau nak solat Isyak tapi nak p kencing je mueheheheheh

then aku sambung balik tido n aku dah p lupekan tanggungjawab aku padaNya sebelum tido~~~














baru je lepas melawat cik pjah punye blog..................................

wah wah wah wah wah my frennnnn..lu sulah bili buku baru ye.....nnti nak bace.dapat free komik idak???

aku dah pi usha buku yang cik pjah aku ni beli...pasal BUKU CONTENG-CONTENG..nak tengok meh klik sini...

sangat suwit ini buku.... ~aku ase lah ehheheh


pada encik fadhli a.k.a encik conteng-conteng boleh tak kalo aku order,tapi ko tolong balut lawa2???hehehhehe


ni kes malas nk balut sndiri ni muehehhehehe..

k la pada cik pjah thx yo sbb wat entry sal buku baru anda lalallalalalal

Monday, April 11, 2011

selamat malam!!!

hehehhe ok lah people..beta nak beradu

menantok

dah ar tengah tahan kencing ni

muehehhehehehehehh

pas kencing men mesej sejam due dgn my mijiku

sambil progress men mesej leh lah tertido

hahhahahahahhahahahhahahahkrorhkrihkrohkrohkrohkrohkrohkrohrkorhkohkrohkrohrkk


nurse wanna be

uhhuhuhuiiiiiiii

masuk kapet sambil gelek2.....

jumaat lepas 8 april 2011 aku dah abes final exam untuk diploma aku..pehhh sangat berbangga n riyak - hmm tak lah sampai riyak pon

ase cam tak caye je...tinggal las skali nye exam untuk dapatkan lesen..korg ingat kete, moto, lori, bas, ketapi je ada lesen!!! kami pom ada lesen taw ahhahaha

hope dapat menten pointer je sebab aku ni kan low profile - (low profile ke mmg tak pandai??)
muehehehhehe

naik cuti kamis ni dah start gerak gempur sampai 20 april..then internship untuk sebulan lebih...tak kesah pon internship tapi aku internship kat wad org gila!!!! APE!!! ORANG GILAK???

adoiii cam hampesss.aku mmg tanak internship kat sini tapi ape kan daya..mulut cabui sangat..aritu pon mase wat management aku tanak wad surgikal 7u tapi dapat jugak... meleleh jugak air mate aku tak kira mase time aku wat managemenit kat situ...

tanpa mengira mase tempat dan situasi ayo mate aku akan megalir dengan sendiri nye... terutamanye time solat..pehhh insaf giler sebab pada Nya je aku ngadu..baru lega hahhaha..

maybe ada hikmah nye aku dapat internship kat wad org gile tuh...tapi sebenarnye dorg ada yang gile ada yang tak..aku arap aku yang tak gile mueheheheheheh

Amin jangan lah aku stress pastu jadi giler sebab kena internship kat wad org gile hmmm

hmm sebenarnya ape yang aku start type dari mule tadi ye????

haaaaa tak saba nak grad tapi kami yang senior ni kena grad sekali dengan junior!!spoil!!!!
tak kesah janji grad tapi yang kesah kena start keje bulan 8 sebab sister dah tak sabo nak amik kami2 ni keje kat wad dorg uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

aku akan menghabiskan mase start umo 21 sampai pencen dengan berkhidmat pada org sakit..tapi ada lah sesetengah yang tak ske plus pandang hina pada kerjaya ni...kang korg dtg spital sape jaga hah!!! sape cuci berak kencing luka korg yang berulat tu!!!!!

hmmm emosi betol...

papepon selamat menjadi somebody pada bulan 8 nnti Mun!!! banzai!


blogger-emoticon.blogspot.com

abg polis mati mengejut!!!!!

assalamualaikum..

ceh ceh ceh agak skema ye saya malam ni.. tapi tak kesah lah sebab saya ni mmg seorang yang sopan santun lagi berbudi bahasa sebab tu skema - pasan!

papepon aku sangat tak ske aku nye formating blog ni..tau lah aku ni jarang berblog tapi jangan lah buat aku seperti di jirantirikan..hmm kalo dah melalut mmg tak ingat dunia..

ok..semalam ahad,aku bangun lewat sekitar jam doblas tengah hari.. kecoh katenye ada abang polis kat umah aku mati..

ni kitorang dapat info daripada sifu dan tongga ayah aku.. ayah aku-sifu, kawan keje ayah aku-tongga
an an an ana nn an an an

uhhuhuuh takot siot..ape ag my ayah pon pi lah kat lokasi kejadian..tingkat 9 belah ampaian terdedah seperti yang korg tgk kat dlm kosmo online... headline kat kosmo Konstabel Zorro..
adeiii ni sindiran kat anggota mata2 ke??

tapi kat metro dah kua dulu brita ni.. mak aku cakap byk gak kete peronda polis n forensik melawat kuarters polis aku ni..

ayah aku ada p tgk..mmg tembak kat kepala..yang penting muda ag lah kan... niat aku bukan nak menggatal atau menggedik atau segala meng ag k..niat aku ikhlas ckap huhuhuh

hmm ni fes time lah jadi gini means yang libatkan bunuh diri...aku ase maybe dier tensen kot..
tak kesah lah..yang dah p kite doa kan yang terbaik untuk die semoga dose dier bunuh diri tu diampunkan Tuhan..

morale of the stori::

1. kalo tensen jangan simpan sorang2
2. kalo tensen sile gitau family atau adik beradik
3. kalo tensen tapi tanak gitau yang kat no2 tu sebab tanak susahkan dorg gitau kawan2
4. buat aktiviti yang leh hilangkan tensen tu eg: tido
5. jangan amik benda2 yang tak sepatot nye bagi menghilang tensen eg: arak, dadah - ni untuk muslim
6. bagi yang anggota polis yang tensen tu, kalo tau dah tensen sile pulangkan senjata api anda cepat2..kang takot jadi benda yang same cam arwah brader kite ni
7. jangan lupe solat dan berdoa.. ini yang paling lah penting - untuk muslim jugak

tapi kan kalo bukan sebab stress ape macam ye????

bagi aku tak kisah lah sebab ape,kenape,bagaimana ,dimana,siapa atau mengapa..setiap ape yang berlaku atau menggangu kite sampai end camni, bawak2 lah kembali pada Nya.. mengadu pada Dia kerana Dia lebih mengetahui ape yang terbaik untuk kite....


kadang2 tak salah jadi skema bile ianya mampu membawa kebaikan (^_^)

INI BUKAN PASAL TELOR TIRUAN!!

hah!! adakah anda mencari info cara pembuatan telur tiruan??? adakah anda?? baik mengaku sebab dengan mengetahui cara pembuatan telor tiruan korang akan kaye raye n plus dapat sumpah seranah yang berbakul-bakul dari org ramai

muehehhehe ayat cam skema tak hengat..

sempena hari yang berbahagia n minggu yang kecoh pasal telor tiruan ni, aku dah mengupload template telor..bukan telor puyuh,telor lembu atau telor manusia tapi telor ayam.. paham idak telor ayam!!!

heheheh kepada cik ayam punye telor, tahniah sebab dah popular ye... (salam salam ciom tangan)

ok tuh je hahahhaha

Sunday, March 20, 2011

bukan semua cantik subjektif


vedio ni aku share dari matluthfi nye youtube..thx :)

Sunday, March 6, 2011

Nuffnang



asalamualaikum..heheh aku ase cam dah lame je tak berbelog

mmg tiap kali aku nak menaip tu je modal aku cakap hahahha sbb mmg betol pon aku dah lame tak berbelog..jari ni kelu ar nak menaip.semacam malu thap lembu beranak dah ni ihhiihih


hah kenal tak logos ni hehehhe...






well td aku login akaun Nuffnang aku,
then nak tgk lah statistik stalker aku..tapi ntah ape kena ntah taleh nak tgk..nak klik button the mutton pon taleh..
awat eh Encik Nuffnang?? adakah encik nuffnang nak bg seprais kat aku??ntah nye... nasib aku ni jenis menyerah n redha je kakkakakakak



tak kesah ar..jnji cik baby aku de ag lallalalalalla





blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, February 20, 2011

kenape nak login GB kena gune FB??


salam pagi nak ke tengah hari ahad..

korg tau kan gmbar ape atas ni??heheheheh


sbnrnye bukan pape pon entri ni..sblm ni aku ad je akaun FB tapi oleh sbb yg tertentu aku dah delete pon akaun tu..lgpon aku tak berapa nak hyper active atau active ngn FB tu..aku mule mengpasive kan diri aku dgn FB..atau lg tepat berhibernasi wat sementara waktu dgn FB..nnti bile dtg seru aku,aku reactivate balik akaun
FB tu..

ape yg sbnrnye aku nak cite sket..cube cite cube cite..emm mmg sme mmbe2 Geng Blogger (GB)
nak login kena gune FB..oleh sbb aku ni mmg ahli GB yang dulu nye ada akaun FB then skang dah tadak akaun FB,cane ye nak login????
aku ada twitter yg tak bape nak hibernate tp ok lah kot...setaun sekali kot aku bukak twitter aku tu kot hahahha..

hmm taleh ke GB wat login untuk yang tadak akaun FB??? atau yg tadak akaun pape??taleh ke??taleh takpe lah kan hehehhe

well well well tak kesah lah kan...aku ni jenis redha je.ptg ni balik hostel lik sebab esok dah start posting jaga org2 sakit n melayan org2 yang sehat uhuhuhuh..
blogger-emoticon.blogspot.com

Saturday, February 19, 2011

The Great Pyramid of Giza

blogger-emoticon.blogspot.com menaip2

Khufu, son of Snefru and second ruler of the 4th dynasty moved the royal necropolis to Giza, north of modern-day Cairo. According to ancient Greek historian Herodotus, Khufu aka Cheops enslaved his people to build his pyramid. But archaeologists have since disproved his account.

The Great Pyramid of Giza which also called as the Pyramid of Khufu and the Pyramid of Cheops is the oldest and largest of the three pyramids in the Giza Necropolis bordering what is now El Giza, Egypt. This trusted that the pyramid was built as a tomb for Fourth dynasty Egyptian Pharaoh, Khufu. It was constructed over a 20 year period concluding around 2560 BC. The Great Pyramid was the tallest man-made structure in the world for over 3,800 years.

One hundred thousand people worked on it for three months of each year. This was the time of the Nile's annual flood which made it impossible to farm the land and most of the population was unemployed. He provided good food and clothing for his workers and was kindly remembered in folk tales for many centuries. There are three known chambers inside the Great Pyramid. The lowest chamber is cut into the bedrock upon which the pyramid was built and was unfinished. The so-called Queen's Chamber and King's Chamber are higher up within the pyramid structure.

A total of over 2,300,000 blocks of limestone and granite were used in its construction with the average block weighing 2.5 tons and none weighing less than 2 tons. The large blocks used in the ceiling of the King's Chamber weigh as much as 9 tons.

From the main entrance of the Pyramid there is a long narrow corridor with low roof that descends for more than 100m, which takes to a chamber, located about 24m below ground level, which is an unfinished burial chamber with very little fresh air inside, and is inaccessible today. Almost 20m from that descending corridor there is another corridor connected to it, which takes up into the heart of the Pyramid. This ascending corridor ends up at one the great parts of the Great Pyramid, the “Grand Gallery”. It is a large, long, rectangular hall, which is 49m long, and 15m high, with a long tunnel, at the bottom, that takes you the 2nd chamber, which is famously known as the “Queens Chamber”.

When ascend to the “Grand Gallery”, an entrance to the 3rd chamber, which was the real burial chamber of King Khufu, and this is where will find his stone sarcophagus, which was made out of one block of granite.

All that remains of the Mortuary temple of Khufu are the remnants of the floor which was paved with black basalt. The floor plan is much larger than the chapels associated with the Pyramid at Meidum and the Bent Pyramid. The temple is very different from Mortuary temples that preceded it or followed it

Where exactly the Khufu have been buried? No tomb has yet been found at Giza which could have been his. At one time the idea was circulated (it is in Edgar's Great Pyramid) that the tomb near to the Sphinx, called 'Campbell's Tomb', had been that of Khufu; but this tomb is now known to be of a very much later date. there was a problem connected with Khufu's place of burial was known in later Egyptian times, when the fact that the Great Pyramid was his work must have still been well known; and the question was then put into writing as to who knew the places of burial of Im-hetep, Seneferu and Khufu, as though it were an oft-repeated query.

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

kerja keras time!!!

asalamualaikum ya kawan2 heheh..arini mood agak2 ok kot tapi tadak ar ok sgt sebab baru je bergaduh dgn one of ma fren--kalo taip tak campo2 malay+english taleh ke??

papepon aku epi2 je..arini aku kat umah,2hari sebelom stat posting senin ni huuhuhuh bala betol dowh hahhahahah

pada cik pinyu pjah, cik wana san, pyah, aini, eida88, cekma, sahid, balqis get ready lah bebeh2 sekalian senin ni kite nak stat kerja..dorg2 ni kawan sahabat friends aku miahahahha pape tah kan

aku stat posting isnin ni kat wad ICU..org ingat ICU ni rangkum seme tapi ICU ada 3:
-ICU
-CCU
-CICU

hah amenda tah..realy kritikal lah..kompem balik bilik menangis hahhahaha

ICU
-intensive care unit
-cases: seme jenis case ada
-major care: secure respiratory yakni menjaga pernapasan patient supaya tak collapse
-ratio: 1:1
pesakit kat sini majoriti pakai ventilator yakni alat bantuan pernafasan ala mcam kita nmpak ada tiub masuk dlm mulut sampai carina tuh

CCU
-cardiac care unit
-cases: patient dgn cardiac problem
ratio: 1:2
-yang len same je cam ICU

CICU
-cardiothoracic intensive care unit
-cases: salu patient yg undergone operation open heart surgery, removal lung tumor bla bla bla tp ianya berkaitan dgn jantung n paru2
-yang len tu quite same dgn icu n ccu

uhuhuhuh kamek sgt2 takot nak msuk..dah lah management nnti aku kat wad paling bz-antara yang ter bz lah...7u
surgikal wad yang sgt2 lah bz n hactic uhuhuhuh

hope dpt wat yang terbaik kali ni..amin

Friday, February 11, 2011

bersawang lelabah


assalamualaikum..heheh arini dah hari ke-11 aku cuti tapi baru arini aku nak berblog..nape eh?? nape??Nape?ape lagi, encik M dah bermaharajalela dah dlm ini kapala..

rindu jugak nak berblog tapi ape daya aku kan malas n yet tadak ide pon..kalo ada ide pon aku malas nak menaip..tengok2 malas agi!!!

well well well aku duk mengusha2blog,aku tgk kat shoutbox aku-----


ada gak hambaNya perasan yg polis trafik tadak hahahha...
aku bukan tanak update blog aku,aku bz je..tatau bile ada mase untuk ni semua sbnrnye ekekkeke

aku ada 2pilihan--jadikan blog ni sawang lelabah ataupun keep on updating ape yg aku ase perlu..ape je yg nak update??well sangat byk sbnrnye..aku je malas.

papepun aku sayang g blog aku ni..macam laki aku taw hahhah..k ar nak p amik adik aku kat sekolah...aku still tgu ag kwn aku bg choki2 lallalala

currently in blogger-emoticon.blogspot.com

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer