Saturday, August 27, 2011

jom tambah follower (^_^)


Asalamualaikum

harini entry bukan main rajen lagi aku buat
ngeh..ngeh..ngeh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku bukan ape
dah dok tengah rajen ni ~rajen ke haha
and kebetulan Incik Aril terjah shoutbox aku

aku pon terjah lik
ngeh..ngeh..ngeh..

aku bukan nye ske masuk segmen
eh bukan tak suke
lebih pada

MALAS
ngeh..ngeh..ngeh..

paperhal
kepada Incik Aril
selaku mastermind segmen ni
thx sbb terjah blog aku
ngeh3x

juz nak join
bukan tambah followers pon
sbb aku bukan nye blogger aktif
pasif je semedang

(^_^)


~aku mun (^_^)

kayoo! kayoo!

asalamualaikum (^_^)

pagi ni cam bese aku tak mandi lagi
bukan sebab malas ke ape
tapi
aaaaaaaaa

lebih kepada nak menyahut seruan kerajaan
dalam penjimatan air

ngeh..ngeh..ngeh..

tadi aku baru je tengok pogrem WIPEOUT
kat cenel AXN tuh..

ni antara pogrem wajib aku dgn adik aku
kena tengok
ngeh..ngeh..ngeh..

cite ni kan bagi duit 50,000 kat winner dier
cam senang2 je dapat kan
tapi sbnrnye obstacles dier seme susah2 tahap tak hengat

so aku ase berbaloi lah kan
agaknye..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
ok
oleh sebab dorang yang join wipeout tu dpt duit dgn susah senang
aku terpikir
macam mane org2 kite--melayu
senang dapat duit
cara nye.
.
.
.
.
.
.
MAIN NOMBOR EKOR



kalo kena nombornye m
mg lah byk duit dpt
aku ase lah
kan

lagipon sape ta
k suke duit
aku pon su
ke duit
macam2 kot leh wat dengan duit bnyak2 tuh
.
.
beli ba
ju
beli sua
beli kasut
beli TAKOYAKI-n
yum3x

beli tv
beli ru
mah
beli baju daa
a....
hahh
aha

sangat tak senonoh ini budak
duit..duit..du
it...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
duit tu ba
gus
tapi kalo duit tu datang dari jalan
yang salah, haram
tak ke haru dibuat nye
jadi darah da
ging kite

dan kalo kite dah k
awen
duit tu kite wat belanja untuk anak bini/suami
tak kesian ke
??
tak berkat h
idup
sbb bnda tu dtg dari su
mber yang haram
.
.
.
main nombor ekor
tu kan haram
lagi2 kita yang
muslim ni





TOTO
~hehe aku tanak amik gambar betol



kekuda
aaa ni pon ada kedai name ape tah
jual nombor
ekor
ada gmbar k
uda

ngeh..ngeh..ng
eh..

aku ni seme nye tau- yeke
tak kesah
lah

tapi baru2 ni- tader lah baru sangat
aku p lah satu kedai 2
4jam ni
sebelah kedai tu
ada lah kedai jual nombor eko ni

aku ni jenis yang suke usha ka
lo benda tak betol
-macam lah aku betol sgt ^^

kalo nmpak orang bukan
melayu beli
aku jenis tak kesah sangat
tapi ni kalo dah ORA
NG MELAYU
beli nombor ekor
tanpa sega
n silu
tanpa malu pada oran
g sekeliling
mane leh jadik ye tak..

sana sini bersepah dgn ketas nombor ekor tu

~contoh ketas nombor ekor

kadang2 aku pelik ape yang bagus nye beli nombor ekor ni
juz taruh nasib je
mengharapkan nombor yang dorang beli tu akan mengena

benda ni lagi lah be
rleluasa
lagi2 bila akhbar buat satu corner
nak siarkan keputusan no
mbor ekor tuh


bukan lah aku nak menyalahkan pihak akhbar atau sape pon
dorg juz buat keje
pamer seme tu dalam satu sudut yang terhad
~terhad ke

benda ni bukan lah bend
a yang baru
dah lame sebenarnye
cuma tindakan sesetengah pihak tak berapa nak dasyat
~aku cube cari ayat yang sesuai gantikan dasyat-tak jmpe hahah


ada lak tu pak2 yang pi beli nombor ekor
siap bawak anak2 p beli
adeiii kesian betol kot

anak2 tercangok ats moto tgu bapak beli nombor
takpon ikot bapak masuk kedai
p kaunter beli nombor
ish3
.
.
.
.
..
tapi benda ni terpulang pada individu
kadang2 kalo ilmu agama penuh di dada
tapi jenis senang terpengaruh pon susah

yang jenis nak cube sekali lah
yang konon nak tunjuk penah beli lah
dll

tapi setakat ni
yang aku selalu jmpe-aku tengok dari lua je k
kebanyakkan yang beli nombor ni
bapak2, yang dah umo 30++
aku ase lah
tader lak aku jmpe yang sebaya aku
p beli nombor ekor
wallahualam

ape yang penting
kesedaran
dan tahu ape akibat
kalo duit menang dari beli nombor tu
kita gune bagi makan dekat anak bini/suami


kena ada kesedaran tapi kadang2 kesedaran saje tak cukup..
wallahualam


~aku mun (^_^)


Monday, August 22, 2011

perut gendut, berlapis2 macam kueh lapis, peha gegar umah

asalamualaikum


.
.
.
.
.
.
.
.
.
entry kali ni bukan nak hina sape2 tapi lebih kepada diri ini
sobss sobss sobss

arini dah 22 ogos
name je bulan pose
ingat boleh lah kurang kan makan
tapi....




aku gemuk
G.E.M.U.K
.
.
.
.
walaupun bulan pose nafsu gile makan aku ni cam tak terkawal
dah lah bulan pose ni taleh nak jog

ala aku leh je p jog time2 skng ni
tapi kang ada yg kate aku tak pose
-mmg aku taleh pose pon skang ngeh3x

papepon aku pantang nm
pak ayam hahha
pebret aku tuh
kok kok kokokokkk
kkkk

mmg mantap lah kan kalo dpt mkn ayam ari2
tapi tu lah
hari2 mkn ayam m
ate aku alergi
nange
s2 die
gataaal
lllll

so
apela
gi..
tugas tangan utk mnggosok
hahh
a
gosok mate sampai aku tido
bangun je
perghh giler pedih

mule lah merangkak cari eye mo
-cini ke eja die?? taram jelah hahha


korg tgk aje lah ayam tuhh.. perghhh kecur liuq


hah ni lagi lah mengancam sobbssss

kalo p McD salu aku pesan quarter pounder large set
miaha
hhahah

kalo wat delivery time kat hostel
aku pesan biasa je
.
.
.
.
QUARTER POUNDER LARGE SET
hahhahah
ah




tambah ni

hehehe mengancam kan kalo kedua2 ni digabungkan
pasti terangkat
hahhaha



MILO AIS
air wajib aku tiap kali aku p mane2
sampai dia pon tau ape nak oder utk aku
kalo mkn kat kfc bk
n mntak pepsi

tapi milo ais
ngeh..ngeh..ngeh


hah
sape tak kenal ni
walaupun aku bu
kan jiwa pink
tapi sebab air ni sedap aku abaikan prinsip aku
hahahha

kali ni
tiap kali mak aku nak p bazar pas balik keje
aku pesan nak sirap bandung tanak cincau

paling kaw pen
ah aku ase
dekat bazar desa
pandan
nyum..nyum..nyum

tapi kalo wat sndiri lagi bes kot


puding karamel

hahah ni pon salah satu benda wajib kena ada
walaupun perot
ketat pas buke
mmg aku kena sumbat bnda ni tak kira lah pukul bape
tapi sejak beberapa hari ni
tak dapat nk hadap
sbb nye aku tak pose
nge
h3
lagipon kena pesan kalo nak mkn
sobssss
.
.
.
.
.
.
...
.

jadi agak melampau kan ape yang aku mkn
walaupon tadek lah tahap obese aku ni
atau lebe
yh berat
tapi kalo si M tu dah ckp peha aku besa
sampai nak wat mkn
tak ke gemuk namenye??
~err seram g
ak M ni ngeeee
..
.
.
.
.
jadi cik mun bila nak start???


sobsss susahnye nak buat

tapi mmg aku nak diet pon
kalo sblm ni aku leh p jog pepagi kat taman tasik permaisuri
sbb tak pose
tapi macam aku ckp tadi
takkan nak p jog time bolan pose ni
kang di cop nye aku tak pose
walopon aku mmg tgh takleh pose
ngeh..ngeh..ngeh

takpe demi menjaga badan
n sempena aku nak mule keje b
ulan semilan ni
aku kena pastikan aku kurus balik
hahhaha
tader lah sempit sgt baju unif
orm aku nnti

taderlah susah payah aku nk angkat org sakit kat spital tu
hahhaha

nak KURUSSSSS!!!

emm doa org yang meminta akan dimakbulkan kan??
eh mestilah...ngok ar aku ni
cuma lmbt atau cep
at je

pasni abes je pose aku nak stat jog
skang ni diet
pelan2
ngeh..ngeh..ngeh..


ok lah..aku nak tido..M tu tak reti nak mesej ape
dah lah baru baik perang
nak wat hal lak

ngeh..ngeh..ngeh..










eh eh eh eh eh hape kebenda nye tuhhhhh------
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hehehhe ni name nye laoookkkk

ngeh..ngeh..ngeh..







jojom tepuk tangan X)


bangun dari mimpi


asalamualaikum..
hari ni 22 ogos 2011
hari isnin
22 ramadhan
aku intai pelan2 blog aku
aim aku bukak tenet juz nak donlot drama kat astro prima
GENG MENGAJI
dekat youtube
tapi ntah cane
leh lak tangan ni gatal sangat p taip url blog ni
ngeh..ngeh..ngeh..
benda pertama aku tengok bila masuk blog
SHOUTBOX aku
heheheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bukan aku tanak update
tapi ntah lah
banyak je idea nak menaip
nak luah ape yang tak patot
tapi aku ase macam tak perlu---time dulu lah
skng ni aku ase nak stat balik
lagi2 aku tgk satu blog ni---aku kenal sgt2 hahahha
cepat benar naik nye
bukan kate jeles atau dengki atau pape pon
juz kagum whoaaaa hahha
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
papepon ramadhan yg ke sebelas aritu
time sahur
my ayah bawak balik satu surat
ten ten ten ten
..
.
.
.

.
.
.
.
.
surat tawaran aku bekerja
cecececececec gile malas nak keje
walaupun satu tawaran rezeki
tapi mmg aku ase cam malas je
tatau nnti keje kat ward mane

aku ni memilih sket
aaaa sket jela
bukan memilih sgt
hahah

papehal 12 sept ni aku nk p amik baju uniform yg aku dah tempah
kat sungai besi je pon
anti nyonya yang sgt bagus
bagus explain pnjang berjela smpai buang mase aku
then p buat angkat sumpah
ingat nak p angkat sumpah dkt ngn dataran tu
tmpat dier dlm kedai gunting rambut
.
.
.
.
ngeh..ngeh..ngeh..
.
.
then p cari kasut
itam
banyak nye nak kuar duit
adeiii
.
.
.
ape yang aku tau
aku mmg tader mood
nak keje


19 september 2011
lapor diri
kat spital tu
adeiiii
MALAS giler!!!








heheheh baru nak memblog..ase betol2 bertatih lagi ni hahahha x)

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer