Monday, December 29, 2008

Salam Maal Hijrah



Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah

Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah
Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh

Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu

Rela Berkorban Harta dan Nyawa

Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan

Hijrah Itu Perjuangan

Hijrah Itu Persaudaraan

Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Mari Semua

Kita Sambut Maal Hijrah

Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam

Untok Sepanjang Zaman


Salam maal hijrah pada semua umat Islam didunia...Macam sambut tahun baru juga tapi stail Islam lah,selawat, wirid dan sebagainya hehhehe...harap dengan tahun baru kita ni yang dah menjelang,hopefully akan memberi sinar baru,sinar harapan kepada kita semua untuk menjadi umat Islam yang berguna,di berkati dan diredhai olehNya..
apa yang penting kita berdoa semoga dunia yang kita sedang pijak ini akan sentiasa berada dalam keadaan aman sejahtera orait....
SALAM MAAL HIJRAH

I`m With You

I'm Standing on a bridge
I'm waitin in the dark
I thought that you'd be here by now
Theres nothing but the rain
No footsteps on the ground
I'm listening but theres no sound

Isn't anyone tryin to find me?
Won't someone please take me home
It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Wont you take me by the hand
take me somewhere new
I dont know who you are
but I'm, I'm with you

im looking for a place
searching for a face
is there anybody here i know
cause nothings going right
and everythigns a mess
and no one likes to be alone

Isn't anyone tryin to find me?
Won't someone please take me home
It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Wont you take me by the hand
take me somewhere new
I dont know who you are
but I'm, I'm with you

oh why is everything so confusing
maybe I'm just out of my mind
yea yea yea

It's a damn cold night
Trying to figure out this life
Wont you take me by the hand
take me somewhere new
I dont know who you are
but I'm, I'm with you

Take me by the hand
take me somewhere new
I dont know who you are
but I'm, I'm with you
I'm with you

Take me by the hand
take me somewhere new
I dont know who you are
but I'm, I'm with you
I'm with you
I'm with you...

*dis song i dedicated to all my fellow friends that i`ve known,i juz know or someone that i know but i never remember...i really love the lyrics,shows dat we all are together and need each other even though we are strangers to each of us...this also for my best friend and my family,love u guys!!!!*

saya selesema cikgu!!


Influenza, commonly known as the flu, is an infectious disease of birds and mammals caused by RNA viruses of the family Orthomyxoviridae (the influenza viruses). The name influenza comes from the Italian: influenza, meaning "influence", (Latin: influentia). In humans, common symptoms of the disease are chills and fever, pharyngitis, muscle pains, severe headache, coughing, weakness and general discomfort. In more serious cases, influenza causes pneumonia, which can be fatal, particularly in young children and the elderly. Although it is sometimes confused with the common cold, influenza is a much more severe disease and is caused by a different type of virus.Influenza can produce nausea and vomiting, especially in children,but these symptoms are more characteristic of the unrelated gastroenteritis, which is sometimes called "stomach flu" or "24-hour flu".

Typically, influenza is transmitted from infected mammals through the air by coughs or sneezes, creating aerosols containing the virus, and from infected birds through their droppings. Influenza can also be transmitted by saliva, nasal secretions, feces and blood. Infections also occur through contact with these body fluids or with contaminated surfaces. Flu viruses can remain infectious for about one week at human body temperature, over 30 days at 0 °C (32 °F), and for much longer periods at very low temperatures. Most influenza strains can be inactivated easily by disinfectants and detergents.

Flu spreads around the world in seasonal epidemics, resulting in the deaths of hundreds of thousands annually — millions in pandemic years. Three influenza pandemics occurred in the 20th century and killed tens of millions of people, with each of these pandemics being caused by the appearance of a new strain of the virus in humans. Often, these new strains result from the spread of an existing flu virus to humans from other animal species. A deadly avian strain named H5N1 has posed the greatest risk for a new influenza pandemic since it first killed humans in Asia in the 1990s. Fortunately, this virus has not mutated to a form that spreads easily between people.

FLU>>aku memang tengah ader masalah ni...hidung aku ni tak pernah sunyi dari berair,huh tension aku..aku dah suffered lamer dah..dah seek treatment,then aku naik cuak ar...aku benci jumpa doktor...i hate doctor.Doctor hater!!!hidung aku ni asik asik lah gatal...kekadang bila tak gatal betapa nikmatnya dunia aku yang bebas dari kegatalan heheheheh.....macam yang korang baca kat atas ni,flu can brings to death!!!yeah,admit dat...tapi aku tetap takot jumpa doktor walaupon dah banyak kali aku fikirkan untuk setel masalah flu aku ni...hmmm ntah lah aku ni memang penakot agaknya...seafood leh lak aku makan,alhamdullilah lah even mak aku selalu pesan jangan makan seafood lagi2 prawn...udang masak cili padi!!perghhh giler meletop hahhahah..tapi aper yang pasti aku tak boleh terkena habok,asap tak kira lah apa jenis asap pon,sejok sangat pon tak leh..time hidung rasa sakit tu sehabis boleh aku tanak pegang hidung aku...memang azab gak ar,skang ni pon cam gata2 sket...aku skang bergantung pada ubat...masa jumpa doktor aku makan roletra,tapi selalunya aku makan piriton...pernah sekali tu aku part time keje kat domino piza mid valley,aku attack by flu,erghhh azaaaabbbb!!!!dah lah tengah keje...memang betol2 seksa masa kena tu...aku makan piriton sebijik,then sebijik lagi...aku demam,bos suruh makan panadol...layan jer,aku telan terus jer panadol tu sebab memang tengah tahan sakit hidung yang melampau...memang aku nak nangis masa tu...muka merah padam,mata bengkak hidung toksah citer bengkak macam hidung clown hahahha...then aku tak tahan aku terduduk kat stor belakang kedai kat bahagian washer... aku makan lagi sebijik piriton!!!huh memang tak baik langsung hidung aku...aper lagi,meleleh air mata aku kat situ....pastu cam ok sket kot,aku kuar sambung keje dengan muka bengkak dan mata sepet yang dah memang sepet ni.....bos aku suruh balik tapi aku malas lah sebab time aku nak abes keje dah dekat so aku stay up jap... then balik jer umah dalam kul 11malam sampai umah,aku terus demam..sok mak aku paksa aku pegi jumpa doktor sebelum mak aku pegi keje pagi tu..benda yang paling aku benci dalam dunia>>>jumpa doktor...then ayah aku bawak lah jumpa doktor,kena lecture lah dengan doktor tu sebab aku dah overdose medicine...pedulik aper aku hahahh janji sakit aku hilang...doktor bagi aku piriton gak ngn ubat demam and antibiotik....benci betol makan ubat...skang ni aku bergantung dengan ubat..dah immune dah ngn ubat tu,aku makan tak mengantuk langsung....sebab ubat tu kalau orang tak biasa makan,mesti mengantuk punya, kompem lalok lepas tu...aku haiiiii biasa jer..tapi lepas makan ubat malam tu,tido,then pagi tu hidung aku akan kering ar...sakit gak sebab tak moist,mucus kurang...tapi ok lah tak ada lah aku nak bersin dalam masa seminit sampai 10 kali aku bersin....tapi aku rasa aku ader resdung sebab ayah ada resdung tapi doktor yang check aku kata aku juz alergiii....yeke????tapi yang aku tau aku tanak berterusan macam ni yang bergantung pada ubat,tapi masalah besarnya aku ni takot bebenor nak jumpa doktor....huhuuhhuuh

Sunday, December 28, 2008

Citer Bebudak zaman sekarang

Mari dengar citer budak2 zaman sekarang,
ada pakai jubah ada yang separuh telanjang,
ada mcm2 kulit putih tukar hitam,
ikut suka hati apa peduli halal haram,
masa kecik2 cita2 jadi dokter,
bila besar jadi lupa jadi slayer jadi gangster,
apa kejadahnya ayah kelu tak berkata,
mak garuk kepala masa depan huru hara,
org bercinta dia pun gatal nak ikut,
bila maruah dah tergadai baru dada rasa semput,
ini kisah anak dara belum yang pemuda(mcm-mcm ada),
sampai tak tau mcm mana nak mula,
sekolah belom habis dah lagak mcm dewasa,
islam hanya pada nama semua dia nak cuba,
boleh main cuba-cuba,
boleh main raba-raba,
main sama-sama,
bila kene sama rasa,tepuk dada tanya selera,
tanya iman tanya diri,tanya kaki sapa bagi,
sampai kita boleh berdiri,aku cuma cerita apa yang aku nampak,
terpulang la kat korang nak terima ke tak,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan,
kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak, cuba2 usha tengok2 sekeliling bukan tengok dinding,
tapi minah senget mata juling,die bukan buta cuma buat2 tak nampak,
die rasa seronok jadi budak rosak akhlak,
harga diri murah jual badan kat lelaki,
macam balak die confirm ambik die buat bini,
sedar lah diri sedarlah dari mimpi2,
ape hari2 ko memang gelap takde pagi,
konon pakai seksi sebab lelaki suke tengok,
kalau lawa takper cuma lawa sikit dari momok,
pusingkan pandangan tengok pula benda baru,
budak jadi slayer walau belum tumbuh b*** (ape benda tu),
khatan pon belum kering lagi,
dah pandai cerita main sane main sini,
tukar perempuan hari2,
bukan ker ko tue muslim,
nabi tak ajar kita tukar perempuan macam musim,
macam main game boleh buat sesuka hati,
cuba pikir balik kemana kite lepas mati,
tak payah kerek2 kite semua bukan hebat,
ingat atas sane ade kuasa lagi kuat,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan, kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak,

jom tengok2 budak2 dekat sini perangai pelik diorang tambah sikit pula dengan perangai gedik,
dengan jersi besar rantai pula nak cecah lantai,
topi kasi senget pasti karut tunjuk otai,
pakai seluar besar panjang badan macam lidi,
kaki angkat sikit kasi tayang bulu kaki,
tayang itu ini,
tunjuk semua perangai buruk,
memang teruk bile orang muda lagak beruk,
buat ape sibuk2 dengan trend masa kini,
sanggup pakai mahal walau gadai itu ini,
berhabis duit cuma sebab nak perhatian,
semua atas sebab nak diri diperhatikan,
ini lah hakikat kita hanya pentingkan luaran,
anugerah tuhan lebih sekadar ucapan,

budak zaman sekarang perangai pelik,
orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik),
mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan, kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu (memang bergitu),
dunia untuk orang bijak pandai2 hidup kalau taknak kene pijak..

hai hip hop boring la cuba try lain lahh budak zaman sekarang perangai pelik orang kata buruk dia pandang semua cantik (tak pelik) mana pegi rasa segan kalau kata orang korang2 ingat kat tuhan kuat manusia bergantung pada ilmu setakat tunjuk otai takde orang respek kat lu..

Saturday, December 27, 2008

pengganas is terrorists


baru-baru ni,ala kira semalam lah kan..mesti ramai yang usha TV3 semalam pasal sorang blogger ni yang macam menghina Nabi Muhammad..tak tau lah kan tujuan mereka2 yang berkenaan pasal ni..pengganas ker orang Islam??
aku rasa tak pon,mungkin cara pengebom berani mati ataupon all the kamikaze tu yang dorang anggap sebagai pengganas yang hendak mengganas..pernah ker orang terfikir macam maner `penguasa dunia` tau kan which nation...yang sesuker suki pegi bom negara orang dan kalau korang perasan,mesti dorang akan bom negara ISLAM!!kenapa yer???kenapa tanak serang negara lain??
ala senang cerita tayah nak maen serang-serang..ni bukannye nak main paintball nak serang-serang..kekadang kan aku sedih gak nengok penderitaan mereka-mereka yang diserang..
bebudak yang naive gitu,tengah dok maen2,tup tup kena bom,tangan tinggal sebelah...aper citer????dorang selambek jer amik mesin gun then shoot bertubi tubi pada budak dan mak nyer yang tak bersalah....adeiiii mentaliti betol!!!!dorang yang mencetuskan semua ni langsung tak ader mentaliti yang sempurna..aku bukan kata yang manusia ni perfecto!!NO,NOT AT ALL..tapi at least fikir ar baik buruk nyer..kalau bermusuh antara pemimpin kenapa nak libatkan orang yang tak bersalah??pelik aku dengan orang sekarang...makin pandai makin menjadi jadi nafsu manusia nak menguasai dunia...aku banyak tengok klip2 keganasan dunia tapi aku tak tau maner pangkal nyer,hanya nak merebut sumber dunia jer ker???asal orang kater pejuang mesti dorang label PEJUANG=PENGGANAS
biler kiter nak buang persepsi diri kiter sendiri ddari melabel pejuang adalah seorang pengganas???mungkin secara logikal,dorang adalah pengganas tapi aper yang mendorong mereka untuk terus bertukar wajah dan menjalankan tanggungjawab mereka bagi mempertahankan tanah air terutama sekali melindungi anak isteri yang tidak tahu menahu....aku tak boleh ar nak cakap banyak sebab aku pon tak tahu duduk pangkal terjadinya peristiwa hitam ni..tapi kalau korang lah kan aper yang korang raserkan bila negara kiter yang tak pernah kacau negara orang lain tetiber jer kena serang??mesti korang akan berjuang untuk mempertahankan negara kiter dari dijajah semula kan...ni yang kiter panggil pejuang..tapi persepsi manusia skang ni pejuang adalah pengganas..itu terpulanng pada tiap2orang perseorangan..we are matured enough to think logically rite..bagi yang tertindas dek kerakusan manusia mengejar nama,pangkat dan kuasa bagi menjalankan modus operandi mereka itu,kita sama-samalah berdoa demi keselamatan mereka dan mengharapkan perjuangan yang mereka miliki itu diberkati dan dapat membela nasib bangsa,agama,keluarga dan maruah mereka sebagai manusia yang tidak sepatutnya dilayan dengan kekejaman yang mementingkan kuasa veto mereka itu di mata dunia...sama2lah kita berdoa bagi mengiringi perjuangan mereka yang tertindas,bukan sahaja dari segi agama tapi sikap kemanusiaan kita terhadap insan yang sama2 berhak hidup didunia ini.....

Thursday, December 25, 2008

Nina

Nur Ainina Syuhada Bt Zulkiflee...
one of my team mate,my friend really good friend..that day she`d being eliminate from the nursing course becoz she fail her exam,3 subject!!!
aku shock pasal ni,mase tu time kelas medical surgical kot,dier dok belakang aku kat dewan kuliah then dier masuk kelas lambat and terus keluar kelas dengan bawak beg kuliah die...aku pon cam blur gak ar,tanak pikir bukan bukan tapi tetap tak boleh..kebetulan result repeat keluar ari tu gak...then abes jer kelas mmg betol lah dier fail exam,aku mmg tak tahan dok teriak ar..kebetulan aku nak amik slip exam aku,aku pon aper lagi menangis ar depan mentor aku hahhah tapi serius memang sedih lah
die memang rapat lah ngn aku,spoting giler...dalam ward aku ngn dier ngn idawati salu jadi geng ngutuk dokter kat ward hehehe dokter ramai yang bajet ensem macamlah kitorang ni student nurse nk kejar dorang tu nyampah betol terutamanya dokter KAMIL bencinyer aku!!!hahahah bajet je lebih....
anyway aku arap nina akan berjaya lah dalam idop dier tak kira apa yang dier buat sekarang...

student nurses

aku ingat idup sebagai student nurse ni senanglah gak kan...stadi senang jer tapi maner ader benda yang senang dalam dunia ni,dekat nak setahun gak aku stadi nursing ni,peh tahap nak pecah kepala dah ni..kalau nak diikutkan nursing bukan pilihan aku sejak dulu lagi,dulu nak jadi doktor hehe tapi sejak aku makin malas masa aku tingkatan empat dulu,doktor bukan lagi pilihan aku...rejectionnn!!!hahahhah tapi aku prefer cekgu ar,treingin ar nak dengar orang panggil aku cikgu ehem ehem hehehe...tapi cekgu pon aku kena reject,tak pandai ar subject sciences aku low ar,tak stadi punyer pasal kakakakkak..yang pelek nurse lak dapat,dorang salah tengok kot,rabun ker aper tapi alhamdullilah lah aku dappat tawaran kalau tak aku stay up kat jelah kat form sixth tu,dah lah tak ramai mamat ensem,pastu dalam kelas biologi tu aku sorang jer malay gurl huuhuuhu sedey giler,tak der kawan.nasib kawan laki aku yang non malay tu ader tapi dorang nerd!!!!tak macam aku,fllirty hahhaha...
tapi aku macam susah nak cope lagi ngn lifesyle aku skang ni,makin sussah nak percaya lagi yang otai seperti aku yang not girly ni leh masuk nursing...dah ar all teras,kelas hari2 wajib datang..ponteng kompem mmg kena explaination letter,salah sikit get ready jer ngn explaination letter,dah ar aku fail surat kiriman rasmi hahahah tapi kan aper aper pon aku dah mula suker ar nursing ni,rase macam perempuan lak hahhahahah
aritu masa aku exam sem satu,aku exam ar kan hihihi...kepala memang berat lah,dah ar kena taja kang ner nak tau fail ker aper kerkena lah bayar baper ribu tah..pointer aku 3.23 jer heheh sket ar kan,belajar cam bese tapi lebih struggle drpd spm dulu,tapi menten ar hahahhahahah anyway aku arap aku leh jadi nurse yang terbaik bukan untuk aku tapi untuk orang lain dan mak ayah aku masa dorang dah uzur nanti...

Monday, December 8, 2008

Everton VS Aston Villa

heheh giler bola punyer pasal...aku on9 sambil usha astro812,ader live game...aston leading 2-1 cool giler game dorang,tapi kan tah macam maner everton leh samekan position,equalizer laks tensen den tapi tu pon goal maser extra time...but Young jaringkan mata ke3 buat aston COOOOLLLLLL beb hahahh last minute goal..tapi memang game malam ni memang bes tak bosan langsung sebab both team main sungguh2...congrats aston!!!
next game support team lain lak hahahhahah

shah rukh khan dapat dato??

patot ka?? tak patot ka??? tak tau nak nilai camner...aku dah tengok dah clip mamat ni kat u tube, comel giler dier pakai baju melayu kiter ni hahah..kekadang dier nampak innocent giler tapi tak tau lah kalau muker dier dah nak macam tu...fikir gak patot ker artis luar dapat gelaran ni???padahal orang yang dah banyak berjasa dalam negara kiter ni pon tak dihargai aper citer??tapi kekadang cam bagos gak kan,maner lah nak tau,tah2 production dier nak buat lebih banyak filem kat malaysia ni sekaligus boleh promote malaysia dimata donia...leh promote keindahan dan kelebihan negara kiter yang terchenta ni...aku pikir -ve gak tapi seharusnya di era global ni patot lebih +ve supaya tak dipandang rendah masyarakat lain yang mungkin menganggap yang rakyat malaysia terlalu berfikiran negatif terhadap budaya luar yang kekadang boleh dijadikan contoh dan tauladan yang lebih baik dari budaya kita sendiri..
tapi tu pendapat aku lah,tak tau pendapat orang lain macam maner..juz be +ve jelah heheh

Sunday, December 7, 2008

celia

tak banyak yang aku tau pasal band ni...tak silap aku band ni ader nyanyi satu lagu tu,aper tah heehhe...sebenarnya aku dah lamer dah cari lagu band ni Seperti Mimpi,tapi giler susah nak carik..aku mintak tolong member aku,dapat memang dapattapi masalahnyer lagu tu separoh jer..adeiii aku punyer ar excited nak feeling lagu tu sampai abeh tapi sekerat jer aku dapat...layan jelah
pastu aku ingat file lagu tu ader ar 2,3 dalam tenet then aku mintak tolong dari kawan aku yang lagi sorang ni carikan pon dapat gak...sekerat daaaa!!!hahhaha member aku tu kater lagu tu ader satu file je dalam tenet,hmmm nak cayer atau tak????tapi sebab dier kawan aku,cayer jelah hahahha..aku ingat nak masukkan lagu tu dalam blog aku ni,tapi aku tak reti lah huuhu ke memang tak leh masuk heheh pepandai aku jer..
anyway nak cakap makaseh pada inciktaktaopape aka arefique dengan incik gezort blogger aka joesebab tolong carikan lagu tu walaupon lagu yang dorang cari tu due2 sekerat hahhaha tapi takper
sekerat+sekerat=penoh...hhahahahahhahah

Friday, December 5, 2008

selamat pagi chenta!!!

selamat pagi cinta...bunyik pon macam beh je kan..ye ar citer jiwanng kompem beh,orait orait..citer ni pasal percintaan antara lelaki dan pompuan ni..2cerita yang tak ade kaitan antaranya dan mempunyai plot yang berbeza..citer ni antara Ilham(pierre) dengan Julia(Fazura)..dorang ni pon asik jer terserempak sampai ilham cam sangka yang dorang ader jodoh...then cite 2nd lak antara Azam(que) dengan Suci(amani),dorang ni kawan lah agaknya sebab satu kolej n satu kelas..scene antara ilham ngn julia bagi aku sweet giler..yang beh nyer psal citer ni,dier cam smooth jer pengaliran dier hehe,bagi aku lah..
aku suker part julia ngn ilham main roller blade,sweet betol..tapi citer ni ok lah,touching gak tapi tahap biasa jer..touching time julia tgk video tu,seems can feel her suffer gak ar hehe jiwanger ar
gak..skrip seme bes,yang time ilham baling duit syiling tu mmg lawak gak ar..tapi
paling lawak time azam ngn suci nak pi dating..aku tengok caner suci susah giler nak vespa
si azam tu hahhahaha
anyway korang kena gi tengok lah citer ni,beh..cinta orang muder..
juz enjoy the film,hayati bait bait puisi si azam tu hehe jiwang siot

terbang rendah

hari ni aku ingat nak lepak kl jap...tapi tinggal takdek geng jelah heehhe,bukan lepak aper pon juz nak gi kl beli tudung untuk uniform aku tu jer..siot jer uniform tu,tak cun pon..kekadang raser berkaliber pon ader gak tah pape tah..ehehhe member aku aritu ader gak mesej aku tanyer whether aku nak gi kl beli tudung tu,aku tak balas pon sebab aku takder kredit ihihihih tapi sebenarnya aku tanak pon belikan tudung tu untuk dorang heheh evil giler aku ni..lagipon mestilah kena dahulukn pengerasnye hahahah,aku pon bukannyer amik komisen pon...amacam baik tak aku ni???kompem baik giler kan hahahahahahhah
senin ni first rayer,dah nak balik kolej..giler btol,cepat sangat balik,kok yer pon bagi lah cuti 3bulan kerr,cuti selamanya ker hahaha...paling lamer 3weeks,tu yang aku nak gi beli tudung,tudung ibu arini hahahha skematik betol aku pakai tudung tu,innocent ar kiranyer..keje yg tutor aku suruh buat pon aku belom sentuh lagi..belum datang seru bak kater orang hahahh..skang ni aku tengah berbelah bagi samada nak gi kl atau tak..aku malas ar nak kuar..pakwe bukan ader hihi nak kuar bukan sng,nak mandi lagi,pakai baju lagi,pakai kasot,amik beg...nak jalan satu hal,sambil menggalas beg yang tak berapa berat tu..nak tunggu bas lagi,nak bayar tambang lagi,nak amik lrt lagi...dah lah plan aku ari ni memacam tinggal tak tau akan berjalan atau tak plan aku ni hahahahhah pegi lah kot,kejap jer hahahh..gi masjid jamek beli tudung then gi mid valley hehe nak beli makanan satu ni besh giler TAKO TAO sodapppp siottt....then baru balik,malas nak lelama..aku pon ader keje banyak,yelah kan bakal wakil rakyat yang tak ader penyokong langsung kuang3x..okie ar nak out dulu......

lost giler

ni first time aku buat blog ni...gileeerrr betoi!!!aku betol betol lost hahhaha..aku betol betol tak tau aper ar yang aku nak baut lepas ni..after klik butang ni,aku terus lost...hahhah betapa butanya it aku ni hiihih
anyway aku rase macam dah jumpa jer sinar harapan untuk aku mahir dalam it yang bagai sudah melepasi tahap keupayaan manusia yang seperti aku ni..hhahha benda ni betol betol mengajar aku supaya sabooooo ehheehheh...really trick me!!!

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer