Friday, December 25, 2009

cuti-cuti pantai timur

ehem bebeh..kesinambungan stori mori aku heehhe so disebabkan hols aku wit my fren telah dikenselkan sndirik oleh kwn2 kuh,mak pak aku decide nak hols anak beranak..ye lah kalo aku dah stat kuliah n praktikum,mmg dlm mmpi lah nk coti same2..so people, kami anak beranak p bercoti kat ganu daaaaa heheh...aku lope nk inform cik leha aku yg aku nk trun sane..

ehem umi kuh dah booked seri malaysia kat ganu tuh..one nite je,rm130 tp bg rm150..mmg gtu kot,aku tak blaja hospitaliti ni ekekke..ari fes kitorg arrived kat kuala ganu tuh,kitorg check in duluk..mndi ke hape ke,n mkn bihun yg mak aku wat..layannnn
then rehat2 sat...gerak p pasar payang..heheh ape lagi soping kopok lah..actually b4 reach hotel tuh kitorg sesat nk carik hotel..nasib bek aku ni ader kwn seluruh negara,mksud aku kwn2 kolej aku lah..aku kontek si pjah n lalalla mijiku..ghopenye dekat je,kitorg p patah balik mase kat otw kg cina tuh heheheh macihhhh

then kat pasar payang tuh,aaaa bli lah ape yg patot..n p lepak kat dataran shahbandar..ader cam booth2 kat situ,mak aku ape lagi..rambang putih mate nye nengok tudung kegilaan org skang nih..then jln2 sampai lutut naik longgar dah.then p balik pasar payang,bli lah ape yg patot tp hmpir seme dah tutup...
so ape lagi,kami cabut balik hotel secara berjalan kaki beramai2..hampir2 kena ikot ngn incik anjing dua ekor ekekek.nasib ader my dadi yg kuat lagi gagah perkasa tuh ahhaha

sblm balik tuh,singgah mkn.ayah je mkn,lapo kate nye..aku,mak ngn adik kuh tak mkn pon...then balik bilik,rehat je keje.penat..mlm tuh kuar,p bli kepsi kekeke..aish pekat beno cashier kpsi tu ckp ganu ekekek..mak aku mkn mee gureng.ayah plak bace paper je sbb dah knyang mkn pg td..kul 10 aku dah tarik simut,sejuk siot!!then terjaga tgh mlm sbb panas wakakkakakak lawok babun tol..sok pg,p mkn sarap 3org...hahhahah tader sape pon tgu kat luo hall mkn tuh..aku ckp ngn ayah aku..kite kuar pat ploh kali pon takpe...patot ajak mak aku mkn skali,bkn dier p cek pon ahhahha...then aku naik bilik mak pak aku p soping...

then we all check it out,gerak kua...p taman tamadun islam,tgk masjid kristal hehehe lawo ar gak...tp panas,macam kat putrajaya lak...jln2 kat sane,tngkap gmbr even dorg prohibited some place yg taleh capture gmbar hahhaha..ok lah,beh sbb dpt tau masjid2 kat dlm donia ni..then pastu kitorg grk p chukai lak..heheh our best port kalo p pntai timo ni...kitorg tdo kat hotel ni,murah siot..rm90 untuk satu queen size n single bed.single bed nye leh due org tdo(yg kecik je k hahaha)bilik ayo besau,tb ader astro,peti ais,n tngkap yg luas bapak gaban hahaha..anyway sgt satisfied even buruk sket..jnji slesa..paling murah,bilik kat situ rm40,single bed n tak silap aku bilik ayo kat luo hahahha..korg nk tdo p je kat pekan cukai ganu tuh,hotel dier ngadap ayo sungai..bes nye dkt ngn kedai mkn n mini market wakkakakk..mlm2 leh p tgk org memancing,joran seme besa2 so ikan pon ganas n besar gak lah kan..

n juz nk gtau,ader satu gerai nasik campur ni,kat tepi sungai gak..aaa jual ape tuh,macam set gak ar..korg mntak nasi ngn sup n daging hhahaha...nmpak sedap..daging dorg kasik daging salai,mmg lembut..sup pon wangi.

kat sini ade lah stori yg aku taleh lupe,buat aku n my dadi gelak berdua..stori nye??
rasia beb hahahah

then kitorg grak p kuantan,otw tuh carik satar,tak jumpe...sampai nak masuk bandar tak jumpe2 gak..last2 balik ganu balik wakkakakka...mau nak p kemaman carik satar,tp tak sampai pon kemaman,kat kajoi kot ye ke...aku pon lupe name tmpt tuh..mak aku ape ag borong satar sampai rm10 hahahahh..dapat 30biji kat lain2 kedai lak tuh...yg behnye lemang kat sini murah,paling murah rm2 whoaaaaaaa beh2.bapak aku bli 2batang..

then,singgah teluk cempedak..pehhh angin kuat,ombak bagai nak gila...ader lah 4org mamat men surfing yg tah pape tah heheh tp beh tgk dorg surf..ombak tak lawo,so taleh lah nak men ombak cam kat dlm tv tuh..

then berangkat pulang..balik kl,aaa pntai batu buruk tak silap aku pon kitorg singgah gak..aku gtau shara,yg aku lalu balok..leh plak daktuh tak caye ckp aku..sipak kang hahhaha

sampai kl,pas kemas2 seme brg trus terbongkang keletihan walopon juz duduk sebelah bapak n mak aku mase dorg drive hahahha

sekian abes cite hols kuh dgn famili kuh kat pntai timur

-ikan yu

2 0 kwn saya yg poyo tapi baik:

ambe said...[Reply to comment]

cuti sakan ekk..
bukan kajoi a..ni musti ingt zaman kajol ngah pemes lu..
kijal kot tmpat korang ank brank soping tu..ekekeh..

parkbhuthe said...[Reply to comment]

wakakakak kijal ek...salah tempat daaaa
tp mcm tu ar bunyik nye

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer