Saturday, June 26, 2010

gaban pun tak malas macam aku

gaban pun tak malas macam aku


adeiii ape punye entry dah ni..hmm sebenarnye kan benda ni bukan aku baru sedar tapi dah lame sedar pon..

aku makin malas!dengar tak??aku makin MALAS...

aku pon tarak tau ape pasal leh jadik macam ni..aku ase agak2 leh gak buat benda pekdah..cuntuhnye aku salu kate nak update blog tapi haraaammm..mau sebulan aku melangok dpn laptop tp langsung jari tak mule berlari men kejar2 atas kekunci papan ni..ek??kekunci papan heeee

ni punye entry pon sebenarnye aku MALAS nak buat..jari ni kelu utk taip ekkekekeke..
aku ase aku makin malu nak ngadap laptop ni huuuuu.....

sepanjang cuti aku byk sgt MEMASAK..

ek????MEMASAK????aku memasak??kalo kwn2 aku tau mesti kate

"wah munnnn!!ayu nye anda hahhaha"

well setakat ni aku dah berjaya buat cookies ceklat..sedap sampai aku berak byk kali...cirit siot miahahhahahah..

next time aku akan buat betol2..jeling2 kat adik aku @@~..

td aku ngn ayah aku p PLAZA LOW YATT secara merempit..p cari external hardisk..
well memule..eh aku baru pasan aku asik cakap well je..ingat ko baguih sgt ka mun!!cam haprak ja nak berlagak omputeh weeeee

ok lupekan..kat lowyat tuh melilau lah ngn daddy aku ni cari external tuh..memule plan nak carik Toshiba..then aku kol my mmbr,dier ckp TRANSCEND ok..lepas soal siasat aku beli lah menatang tuh...rm275.

aku mntak kurg rm260,muke dah lah cam baru pas buat..takot aku..tak dapat pon..last2 mase nak bayo dier ckp rm270 je..jimat rm5 aku hihihihi..
macih abg baru buat!!!ai leb yu weeee

n dpt gak aku bli sesuatu utk diri aku hehehehe...

hmm amenda lah aku merepek ni ye....

n tadi aku online MUKABUKU...mereka2 yg berikut ckp result exam dah kua...heeeee n aku pas dgn pointer berapa pon aku tatau...

yg pasti ada 35 DEAN LIST...ramai sungguh n aku tak termasuk dlm senarai tuh..mengapakah??sebab nye--
  • budak macho taleh dpt DL
  • hobi ialah main2,memainkan org dan dipermainkan erk??
  • saye tidak skema
  • janji pas 3pointer
-sob sob ni sebenarnye nak cover sedih tak dapat dean list ek???yeke...

kembali ke asal...ape nak buat??

esok mak,ayah n adik aku nak pi sabah...aku ditinggalkan eh aku meninggalkan diri aku sendiri dirumah..tiket abeh hahhahah dan2 je..

hmm kena bli barang dapo sebelum dorg pi sabah..kalau takk aku akan kebuluran kat umah..nak bli ayam,daging,lala,kubis bunga,cendawan butang,perencah nasi goreng

cam nak bli ayam golek je..makan sorg kahahkahkahkahkahkahkah


ase macam nak tdo je...mase utk beradu kot...














-agak2 macam mane lah ye nak ckp yg kite ni sebenarnye tg sedih n bengang??org nak dgr ke?takkan punye..
-hmm gud malam pada diri aku sendiri..moga mimpi indah2 n trus jadi mun yg giler2 k.. CHAIYOK!!! :)

Tuesday, June 22, 2010

jojom mamam mimum



heheheh salam...
aritu aku ada buat entry pasal soping2 tu kan..n nk update psal masak2 ni ehhehehe tapi wa sulah lupa lah
macih kat CIK PARO sebab ingat kan hehehehhe

lets masak tomyam campur heeeeeeee
TOMYAM CAMPUR2

bahan2 die--
  • ayam 2-4 ketul
  • lala satu peket
  • udang 8 ekor
  • kobis bunga suku
  • capsicum err cili besa tu satu
  • cendawan satu cawan kecik
  • perencah tomyam
  • cili merah 5biji
  • carrot sebatang
  • jagung kecik 2 batang
  • halia sikit
  • bawang besar separuh
  • bawang putih 2 biji
  • dgn ape tah ag satu tu hahhaha

well secara ringkas tgk jela bahan2 tu eh miahhahahahah

jojom masak----

1-mule2 potong ayam kecik2,udang buang separuh kulit,lala tu basuh
2-potong carrot,cili besar,jagung kecik n kubis bunga
3-kupas kentang-sebiji je
4-kupas bawang n berbagai tu-tomyam tayah pakai penumis ni sebenarnye hahhaha
5-tumbuk cili merah dalam lesung k..tayah lumat sgt nnti percik kat muke
6-mule2 panaskan piyok yg sederhana besar sebab bahan byk sgt heee
7-masuk kan minyak-4sudu je
8-campokan cili tumbuk td ngn perencah tomyam Adabi-terima kasih Adabi heee
9-then tumiskan..sampai naik minyak err


~heeee eksen je lebih ni potong ayam..hancur jugak aku potong miahahahhahahah

10-masukkan ayam,lala,udang-gaul sampai sebati
11-masukkan sayo2 tu plak-gaul agi
12-then masuk kan air lebih kurg bahan2 tu tenggelam sket ar hehehehe
13-masukkan garam-secukupnye
14-tunggu didih-cucuk kentang dgn garfu,dh lembut leh ar top api

sekian

~ni lah hasil nye hehehehhe..er cam sedap je wahahhahah

nak makan lah plak kan..tapi sape nak kemas???????

~wee sape nak kemasss......

-selamat mencuba :)

Thursday, June 17, 2010

soping!!barang dapo

salam..
ni kisah semalam..kalo my ayah tak p keje maybe aku tak masuk dapo memasak kut kahkahkahkahkah..
well,adik aku semalam demam..n atas meje ada not rm10,mak aku kol...
"dah bli nasi lemak blum??suh adik mkn ubat demam n antibiotik"
ape mau jawab??aku pon kate lah tak p bli ag..
sooo aku godek2 peti ais,tak dak apa pon..tgk beras pon takda..yg ada beras utk bayo fidyah arwah nenek aku je ada..

aku ape ag..
"mimi,p tuka baju,kite p bli brg dapo.."
n nak p giant kena ada duit n moto..aku godek minyak moto,ceh tngal paras halkum ja...tak isi mau kena sorong moto buruk tomei aku tu..
well dlm wallet aku ada rm40 lebeh..

so singgah sat kat Shell (tima kasih Shell)..isi minyak rm5,tak penuh jugak..ampeh!
then aku p Maybank sat..bawak kuar duit..ceh bangga je bawak kua rm100..last2
-sorry your account balance is not sufficient to do this transaction-
hmm ape mau buat??draw out rm40 je hahahha
baki terkiri rm7.50 hahahhahahah

adei masalah betol kalo takda duit ni..
then sampai je kat giant..masuk dgn penuh bangga je nak soping padahal dlm poket ada rm80 lebey je hahhaha

well sampai je trus p kat barang basah..ingat nak masak tomyam tapi tatau ape yg nak pakai utk masak tomyam hahahhahahampeh

hm byk gak lah..n buat pertama kali aku p bli beras hahahhaha
well tadak ar susuah sgt bli beras..cari yg 5% hanco n paling murah mmiahahhahahah bapak bajet..

pilih ayam,udang n so on of suck vegie hahahha
aku macam ase dah leh kawen jeni hahhahaha

n duit dlm wallet trus tinggal rm10 kah3

awat lah sedih ni

hmm kalah gak Spain pada switzerland..why???
Spain 0-1 Switzerland.

sedih giler walopon aku tak maen tadi...
pada Xabi Alonso,takpe syg tak marah abg sepak bola tu asik kena palang..

Villa tak menonjol sgt..ingat bile abg Torres naik,dorg naik minyak..tp nmpak mcam dorg banyak main2 je

Iniesta byk men kat dpn sorg2,tak ramai naik..sian beliau

Torres!!!abg!!sian anda..next game jgn main2 k

kanda ku Casillas..i lap u so march..sian sedih sgt..nmpak muke abg sedih.

player Spain no.3 ape tah namenye..hmm arap2 luke kat dahi tu cepat sombuh ye bang

Puyol..menten je kombang ekkekeke

errr cam nak komen sorg2 je hahhahaha


pada player swiss-Fernandez bernombor 16..
emm ala nasib je tu gol kah3

n perhatian kepada keeper swiss-siler anda jgn delay mase permainan wokeyh
hmm marah ag ni hehehhe

hmm sedih nyeeeeeee..cane lah leh kalah kat swiss tuh..takpa lah next game men sungguh2...

-mun down

Monday, June 14, 2010

nak menang!

heeheh salam wat kekasih eh seme..
well ni first time aku join kontest..slalunye aku malas nak join..ye ar kan idup hanya pada kolej kah3 ayat tak leh blah..

macih pada ALENG sini yg invite aku utk join kontest yg tomei lagi macho ini miahahhaha

aleng shakap kena link kat azreen gak eh??link azreen

join juz for fun..ye lah 4bulan aiyem like frog under the coconut cocopie heheheh
nnti nak doa manyak2..nak minang!!

hehheheheh

Saturday, June 5, 2010

tak da tajuk

hehhhehe lame gak tak online,,arini aku balik bukan sebab cuti atau ape..tapi sebab sepupu aku kawen..mak ayah aku dah suh aku balik even kejap

well leh gak makan nasik free miahahhahah..itu yg penting sebenarnye
hmm dekat 4bulan aku mengabdikan diri di hospital merawat org,penat giler sebenarnye jaga org sakit..tapi sanagt puas ati sebenarnye bile aku dapat bagi perkhidmatan yg ikhlas lagi superb miahahahha

kunun poyo lah eh..byk giler nak update tapi lani aku tg exam mood ag ni...byk yg nak dikaver ag..

well budak main2 cam aku mane leh siyes ekekekke..

will be update soon

-mun

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer