Tuesday, December 15, 2009

nursE-juruRawAT-miSi-siSTer-sUstEr

eheemmm adakah anda seperti diatas yg disebut2 itu?? jika ya,tahniah!!! anda pon cam shaye hehehhe..nothin to say actually but from wut i heard,wut i see it is all about pride ehhh yekee ehhehe..

become someone juz like above really not cross my brain wakakakkakakka hancooo!!!
camna lah org yg periksa paper english spm aku tu leh kasik A1 kat aku adoiyaaaiii
ape2 pon menjadi seseorang yg bakal pada 2011 nnti tu langsung tak terlintas pada pikiran aku,ati aku..dedolu cite2 nak jadi dokter ar tp ape kan daya,result pon cam lembu korban ader hati nak jadi dokter..

pilihan aku,aku jenis tak kisah..ingat nk jadik cekgu tp tak layak wakkakak adesss.
n disebabkan aku ni jenis tak reti nak buat keputusan untuk idup n masa depan aku,my mami menghalakan satu jalan untuk aku ke arah bidang keperempuanan ni lah... menjadi seorang jururawat!!!huyahhhhh aku??misi??mmg kawan2 aku gelak kan aku punye lah...otai mane buat keje lemah lembik ni..hmm tu kata aku tapiiiiiiiiiiiiii

ingat senang ke jadi nurse????uwaaaaaaaaaaaa nak nanes belajar syllabus nye ni.. ingat keje aku kasik ubat kasik cocok je..tapiiiiii
jauh ayam panggang darik api indah khabar dari rupa
susah bai jadi sorang student nurse ni..susah!!!
korg ingat tayah belajar ke biology tu!!tayah belajar ke kira2!!kena dowhhh
hmmmm tolong!!!tapi aku dah start suke wakkakakak

jiwa kena kental beb!!bukan senang...penah sekalik tu kitorang praktikal kat spital..
ada sorang anak relative ni tye mane dokter, aku kater lah kejap lagi dlm kul 3 dokter dtg..then leh lak minah tu tye soalan bonus yg leh dpt markah satos n leh p pusingan akhir tu...you ni cleaner ek!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
apelah nasib, apelah nasib jadi begini~~~

korg ingat senang ke...kitorang ni macam org gaji pon ader ekekekke..geng2 aku kat hostel tu melabelkan kitorang ni serba boleh..nak tau kenape????
1)kitorang leh basuh rambut org n trim janggut n segala jenis bulu :D
2)kitorang leh jadi farmasi sbb kena hafal ubat
3)kitorang leh jd penasihat kesihatan
4)kitorang leh jd housekeeping
5)kitorang leh jadi pembancuh susu dan air
6)kitorang pakar bab2 tukar pampers ni
7)kitorang leh jahit luka--macam tailor lah gak ni
8)kitorang leh masukkan segala jenis tiub hehehe
9)kitorang leh jadi penghibur tak terlatih
10)kitorang leh jadi physiotherapy yg tunggang langgang
11)kitorang leh menjadi calon menntu makcik pakcik kat spital tu wakakkaka
12)yg pasti kitorang leh kenal dgn ragam orang,mengeratkan silaturahim dan dapat paham betapa deritanye berpenyakit dan paham bagaimana korang wujud dan bagaimana korang pergi...

tak kisah ape pon yg kita jadi,aku tetap bersyukur dgn apa yang aku ada sekarang ni...bersyukur apa yang ada,jgn meminta apa yg lebih

aku bersyukur menjadi diri aku...

2 0 kwn saya yg poyo tapi baik:

ambe said...[Reply to comment]

huhuhuhuhu...
wa stuju ngan lu..
coz wa pom 1 aliran je ngan lu..
part yg pling best tu
kn label jd cleaner..
perghhh..cantek a..
jd cleaner y bleh cucuk org,bg org makan ubat..
cantek2..
maju tahap wawasan 5050 RHEA CORP leh ambik CLEANER TERLATIH nop JURURAWAT TERLETIH..=P

parkbhuthe said...[Reply to comment]

wakkakak pjah tau takpe..
kite kan cleaner terhormat
ape2 pon ape yg kite buat jnji halal tetap mulia keyhhh

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer