Saturday, January 16, 2010

nEw sEm dengan nEw sPiriT

walopon dah nak masuk minggu ke3 aku kat sem baru ni,aku totap nak cakap yg aku benci blajar!!wakkakakak aku ni mmg tak dilahirkan untuk blaja lah aku rase..
this sem,sem 4..subjek cam pe tah..ok je kot,ntah tapi aku dah mule start ase kemalasan yg agak kelampauan tahap maksima dah ni hahah

ader 3subjek besa n ader lak sub-subjek dlm ye

1st endokrina
merepek melalut pasal
-hormon
-diabetik
-pituitari gland
-hypoglycemic
-hyperglyccemic
-hypothyroid
-hyperthyroid

2nd ccentral nervous system
semalam baru start blaja--kot
tapi sem satu duluk lagi hatik..blaja nak gile pasal otak,spina n neurone!!
-otak
-spinal
-neurone
-brain death
-bla bla bla dan bla lagi hahahha

3rd mammary gland---hehheh tajuk beh
-susu wakkaka
-nipple
-palpate breast
-abnormaliti breast

4th onkologi nursing
yg ni pasal abnormaliti cells dlm badan lead to cancer
will be taught soon

hah yg tu baru satu subjek---4kredit

next will be

obstetrik n paediatrik
ginekologi sem 5 baru blaja
-assessment
-labor
-lochia-tumpah darah
-EDD-expected deliver date kot hahah maknanye bile date derang nak labor ah
-the `show`
-cervic opening
-breech
-palpate abdo
-n bla bla n bla lagi

paediatric
-subjek yg aku tgu2 tapi will be taught soon

orthopedic nursing
-spinal injuri
-dislocation
-congenital deformities
-so bla bla n bla lagi
aku leh lah nurse patient rempit hahaha

so hope this sem keje kuat walopon aku ni mmg jenis yg pemalas kekekek

6 0 kwn saya yg poyo tapi baik:

inciktaktaopape said...[Reply to comment]

nak blaja lebih detail ttg 3rd tu leh x??
hahahaha

ambe said...[Reply to comment]

harap otak kite x besepai a ti..hohohoho

parkbhuthe said...[Reply to comment]

wakakkak fiq...bia aku wat kat ko dulu keyh..pastu ko dah tawen leh wat kat bini ko lak muahahhahah

pjah...
aku ase cam dah bersepai je otak aku..tgk result aritu tu pun leh salah wakkakakak

BUJANG SUSAH said...[Reply to comment]

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

pyahpunyerfikiran said...[Reply to comment]

tu xmasuk ag bab kire LMP mak mak kite tim nk branak kat kite..
pastu skrang leh a kire org punye LMP skali ngan EDD..
gestation pun leh tau gak sama ad seseorng tu ckp blan ke x..


mun ko ajar kwn ko caner nk kire EDD bakal bini die nanti..
planning pamily a katekan
hahahahahahaha..

parkbhuthe said...[Reply to comment]

hehe pada bujang senang macih2 bangat...nnti sy jengah k

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer