Tuesday, June 28, 2011

aku Penganggur

asalamualaikum...

hari ni dah lebih seminggu aku jadi penggangur yang mengusahakan tanaman anggur yang tak berapa nak menjadi ni keh3

mule2 mmg rase wahhh bes giler2 dapat cuti lame sblm stat keje..tapiii baru je dua hari aku kat umah aku dah stat bosan...pehhh mmg lemau tak hengat lah kan

dari hari pertama aku balik umah sampai ke hari ni aku asik bangun awal je...pkul 4 pagi aku dah tercacak duduk atas katil--segar sangat walaupun dalam bilik gelap..

masalah ni dah aku utara selatankan ke mak aku...dia jawab 'bese lah tu dah biasa bangun awal'
hmm mmg leh trima akal tapi aku kalau kat kolej pon paling awal aku bangun pkul 0555 pagi..sbb nak g praktikal kat wad plus aku keje pagi time tu...

n paling lewat pon aku bangun kalau kat kolej tu pukul 10 lebih lah...tapi tu kat kolej...
ni kat umah,aku ase aku lah pencatat penrekod masa bangun paling lambat kat umah aku..penah aku tdo lambat dalam pkul 2pagi n aku bangun pkul 3ptg esok nye..n plus leh lak siap sambung tido sampai magrib keh3 kes tak bangun nak solat ni..habis seme aku langggar..

tapi bangun mmg seksa lah..badan seme sakit2 tapi tu dulu time aku still malas tahap tenuk nak amik spm..

tapi skang taleh dah..tiap pagi aku p joging..walaupun sorg2,mmg bosan lah..nak kaber malu lagi..sebab mat2 atlet berlambak buat eksesais kat situ--bukan mat tengik atau mat ganja..
tapi balik je bosan aku dah mula...aku tatau ape nak buat..main game je bercucuk tanam,main spa dan segala mak nenek game yang aku ada..

mak aku pon naik risau tgk aku..yelah anak jantan dier dah naik bosan duk umah..bukan aku tanak cari keje,naik jenuh aku cari...penat,siap sesat2 lagi aku kat kl ni..name je dah 21tahun duk kl tapi tak penah tau jln2 kat kl ni keh3

skng ni pon aku tgh belek2 paper nak cari keje..yelah siap oder lagi kat ayah aku suh beli..buat pertama kali dalam sejarah idup aku,aku mintak ayah aku belikan akhbar english keh3 buang tebiat tp bukan nak bace ye lallalalala

papepon yang dah jadi ni,akumasih aku walaupon berat dah menunjukkan aku makin sehat muahahhahahahahha....

pada seme yang dtg nak tgk update blog ni,aku mntak maaf sbb lame sgt2 tak update..bz sgt lagi2 aku final year..tapi skang bkn dah keh3..maybe lepas ni boleh lah menghadap blog tapi aku lebih suke menghadap game ihihihih

pada princeDuyong thx sbb dtg nak tgk update..bukan dier je,,pada seme lah

aiyem back-untuk bape lame aku pon tatau hehehehhe


~rindu kiter tak??keh3

2 0 kwn saya yg poyo tapi baik:

pjah said...[Reply to comment]

incikmun_cik a.k.a ahmun ..pasni aku akan hri2 ngadap ko..siap sedia la..miahaha

aku mun said...[Reply to comment]

ekkekkek pjah siler2
layan lah bosan aku ni

kawan tak Poyo

Google+ Followers

seme ni hakmilik munmun dan milo ais nyer